2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Indiškos kormos improvizacija su bananais ir kiauliena

Taigi, kaip jau minėjau šią savaitę mano namuose karaliauja bananai.😅😁🥳 Pradėjusi mąstyti ką čia pasigaminti dar iš bananų, prisiminiau, jog valgėm labai skanią indišką kormą (tą kartą su vištiena ir bananais)☺️😎 ir prisiminiau, jog mums labai patiko tas troškinukas. Taigi, indiški kvapai ir skoniai grįžta į mano virtuvę.🤩🥳❤️
4 porcijoms kormos reikės:
0,6 kg kiaulienos išpjovos (be abejo tinka ir bet kokia kita mėgstama mėsa),
4 bananų,
50g. kario pastos
1 skardinės (apie 400ml) kokosų pieno,
1 stiklinės vandens,
krakmolo ir vieno kiaušinio bananų apkepimui,
druskos mėsai ir ryžiams, 
aliejaus kepimui,
1 stiklinės ryžių garnyrui.

Kaip gaminti?
1. Kiaulieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir apibarsčius druska suberti į keptuvę lengvai apkepti.
2. Ant kiaulienos sudedame kario pastą ir pakepiname, kol pasta pasiskirsto.
3. Supilame kokosų pieną ir stiklinę vandens ir patroškiname 10-15min.
4. Bananaus supjaustome storesniais griežinėliais pavilgome į kiaušinio plakinį, po to į krakmolą ir apkepame kitoje keptuvėje su įkaitintu kokosų sviestu/sviestu ar aliejumi (kaip labiau patinka).
5. Bananams apkepus sudedame juos ant popierinio rankšluosčio nusivarvėti.
6. Bananus supilame į besitroškinančią kokosų piene kiaulieną ir viską gerai išmaišome, išjungiame ugnį.
7. Garnyrui išverdame ryžius 1 stiklinė ryžių + 3 stiklinės vandens ir druskos dėl skonio.

Skanaus!

2020 m. gegužės 19 d., antradienis

Bananinis rududu pyragas

Man labai patinka tokios situacijos, kai reikia sugalvoti, kaip dabar iš jų išsisiukti... 😅💪 Virtuvėje tokios situacijos pasitaiko tada, kai nusiperku pvz dėžę bananų, ar dėžę žaliųjų citrinų, arba dėžę pasiflorų ir tada jau pradedu austi mintis, kaip čia dabar kuo išmaniau ir naudingiau išnaudoti dabar turimus produktus, kad jų nereikėtų išmesti. 😅😅😅 Ir ta proga dar ir išbandyti vieną kitą naują patiekalą. 😁😇😏
Šią savaitę mano namuose bananų fiesta 🥳🥳🥳 Kaip žinia, nėra blogo laiko desertams.😁 Turiu prisipažinti, kad aš pati labai mėgstu bananus, tai tikrai yra vienas mano mėgstamiausių vaisių, kurių, atrodo, neįmanoma atsivalgyti, o apie rududu net kalbos nėra.😅😁 Taigi, visiems bananų fanams - bananinio-rududu pyrago receptas!
Reikės (26cm formai): 
pagrindui:
360g sausainių,
170g. sviesto,
55g. rudojo cukraus.
Įdarui:
1 skardinės (400g) rududu kremo,
50g. sviesto,
100g. cukraus pudros
4-5 bananaų,
200g. riebios grietinėlės,
250g. maskarponės,
50g. cukraus.

Kaip gaminti?
1. Susmulkiname sausainius ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu ir cukrumi.
2. Sudedame sausainių pagrindą į formą, patrombuojame, kad pagrindas sutvirtėtų ir padedame į šaldytuvą.
3. Nedideliame puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, supilame cukraus pudrą, rududu kremą ir šiek tiek pakaitiname. Kremą pilame ant sausainių pagrindo.
4. Bananus supjaustome griežinėliais ir dedame ant karamelės 2 arba 3 griežinėlių sluoksnius.
5. Dedame į šaldytuvą 2-3 val stingti.
5. Prieš patiekiant: atskirame inde išplakame grietinėlę su cukrumi iki standumo ir sumaišome su maskarpone.
6. Grietinėlės ir maskarponės masę tepame ant bananų sluoksnio, ant viršaus galima patarkuoti juodojo šokolado. 
Skanaus!

2020 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Pyragas su vištienos kukuliukais

Kai užpuola pyragų manija, bet reikia, kažką ir pietums pasigaminti😂😅😏 Visai nebūtinai pyragas netinka pietums 😏😂 Ypač, kai jis su sūriu ir vištienos kukuliukais. 💪☺️❤️ Pagaminau, paragavau, rekomenduoju ir jums ;) O ką jūs manot apie nesaldžius pyragus?🤔 

Reikės:
1 lakšto tešlos (500g pakuotėje kur yra 2 lakštai, panaudosime 1),
600g vištienos faršo,
1 kiaušinio,
400g. konservuotų pomidorų, 
200g. pomidorų pastos,
500g. sūrio riekelėmis,
50g. špinatų,
1 geltonosios paprikos, 
0,5 raudonosios paprikos,
druskos, pipirų, žolelių, česnako granulių.
Kaip gaminti?
  1. Iškočiojame tešlą, kad pilnai padengtų formos dugną ir kraštus (aš naudojau 26 cm kepimo formą).
  2. Išklotą tešlą apšlakstome aliejumi, apibarstome druska, pipirais, česnakų granulėmis, smulkintomis žolelėmis ir teptuku paskirstome, kad būtų aptepti krašteliai ir visas dugnas.
  3. Dedame pagrindą kepti į 230 laipsnių įkaitintą orkaitę 10min.
  4. Į vištienos faršą įmušame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų ir formuojame kukuliukus, kuriuos apkepame keptuvėje su aliejumi, kol kukuliukai lengvai parunda. 
  5. Nedideliame puode ant mažos ugnies pakaitiname konservuotus pomidorus su pomidorų pasta ir smulkintomis žolelėmis.
  6. Sluoksniuojame pyragą: primiausia dedame sluoksnį sūrio riekelių, tuomet vištienos kukuliukus, ant jų užpilame pomidorų tyrę, dedame dar vieną sluoksnį sūrio, galiausiai kubeliais pjaustytas geltonas paprikas, smulkintus špinatus, raudoną kubeliais pjaustytą papriką.
  7. Kepame 230 laipsnių orkaitėje (be vėjelio) 30 min. 
Skanaus! :)

2020 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Rabarbarų ir obuolių pyragas

Leisdama praėjusį savaitgalį prie ežero, apėjau visus mūsų ten auginamus augalėlius...😇🥰 Nustebau ir pasidžiaugiau kaip išplito mūsų įvairiausių rūšių mėtos, net nusprendžiau keletą daigelių parsivežti ir ant palangės ☺️ Pastebėjau, kad hortenzijos kol kas dar ne visos taip aktyviai sprogsta, kaip norėčiau🤔, paliūdėjau dėl rododendrų, kuriais pasigardžiavo ir visus lapelius nukramtė kaimynų avytė😭 (bet tokia ji miela, kad negali ilgai pykti😅), galiausiai atradau jau visai paaugusių rabarbarų ir kadangi jie pas mus neretą sezoną sugeba ir peraugti, kol nusprendžiam kažką iš jų pagaminti, šį sezoną pradedu anksti 🤩😎 Nusiskyniau didesnių stiebelių ir nusrendžiau pagaminti "aukštyn kojom" rabarbarų pyragą. Ir nors rabarbarų skonis pyrage gerokai pranoksta tiesiog rabarbarų stiebus pamirkytus cukruje, tačiau viskas kas yra gaminama su rabarbarais, man būtinai primena vaikystę kaime, kai dieną, išalkę, kad greičiau, tiesiog atsinešdavome cukraus iš pirkutės ir prisilaužę rabarbarų stiebų greitai pasistiprindavome ir lėkdavome žasiti toliau!

Reikės:
Tešlai:
3 kiaušinių,
75g. sviesto
5 valg. šaukštų cukraus,
3 valg. šaukštų graikiško jogurto arba grietinės,
165 g. miltų,
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių.

Rabarbarų ir obuolių sluoksniui:
300g rabarbarų,
2 obuolių,
50g. sviesto,
5 valg. šaukštų cukraus,
2 valg šaukštų rudojo cukraus. 

Kaip gaminti?
1. Rabarbarų stiebus nuplauname ir supjaustome gabalėliais. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius ir supjaustome riekelėmis.
2. Sviestą ir cukrų ištirpiname ant mažos ugnies keptuvėje, kol parunda.
3. Į kepimo formą supilame sviestą su cukrumi ir ant jo dedame šachmatų kvadračiukais rabarbarus ir obuolius, apiberiame 2 šaukštais rudosjo cukraus.
4. Cukrų ištriname su sviestu. Sudedame kiaušinių trynius ir gerai išmaišome.
5. Sudedame graikišką jogurtą ir gerai išmaišome. 
6. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį maišant pilame į masę.
7. Kiaušinių baltymus išplakame atskirame inde iki standžių putų, ir atsargiai, stipriai neplakant įmaišome į tešlą.
8. Užilame tešlą ant rabarbarų ir obuolių ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min.
Skanaus!

2020 m. gegužės 12 d., antradienis

Žaliųjų citrinų pyragas su morengų plutele

Aš tikrai galiu paliudyti, kad įkvėpti gali bet kas aplinkoje... 😇🥰❤️
Tiek per langą pamatytas vaizdas❄️☀️, tiek knygoje minimi valgiai ar tiesiog knygos kultūra📖, tiek filmai ar serialai, su juose matomais valgiais ir idėjomis🎬. Štai man svarstant kokį desertą pasigaminti, kad savaitėje atsirastų daugiau nuotaikos ir saldumo, į galvą vis lindo citrininis pyragas🍋🍋🍋, kurį Bri iš nusivylusių namų šeimininkių taip stengėsi patobulinti.💃💅👠 Taigi, kad jau citrininis pyragas niekaip nedingo iš galvos, nusprendžiau, kad būtent jis ir bus šio pirmadienio desertas.😍🍋😋
 
Reikės:
360g sausainių,
180g. sviesto,
55g. rudojo cukraus
6 kiaušinių (trynius ir baltymus naudosime atskirai) 
1 skardinės (400g) saldinto kondensuoto pieno,
200g. vanilinių ledų,
1 valg. šaukšto medaus,
3/4 stiklinės žaliųjų citrinų sulčių,
1 puodelio cukraus (morengui).

Kaip gaminti?
1. Susmulkiname sausainius ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu ir cukrumi.
2. Sudedame sausainių pagrindą į formą, patrombuojame, kad pagrindas sutvirtėtų ir padedame į šaldytuvą.
3. Į atskirą indą dedame kiaušinių trynius, įtarkuojame 2 žaliųjų citrinų žieveles ir išplakame.
4. Į kiaušinius įpilame kondensuotą pieną ir dar kartą gerai permaišome.
5. Į masę supilame ledus ir žaliųjų citrinų sultis ir viską išmaišome iki vientisos masės.
6. Citrininę masę supilame ant pagrindo ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 min. 
7. Stikliniame inde išplakame baltymus su šaukštu medaus ir puodeliu cukraus iki standžios masės.
8. Kai pyragas iškepa, ištraukiame iš orkaitės ir paliekame šiek tiek pravėsti. Dedame ant pyrago viršaus baltymus ir dar pakepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol morengas gražiai parunda. 
9. Paliekame pilnai atvėsti, pjaustome ir ragaujame!

2020 m. gegužės 11 d., pirmadienis

Vištienos suktinukai

Ką daryti kai pietums vėl planuoji gaminti vištieną, bet nenori, kad mintyse skambėtų žodžiai "vėl vištiena"?🤔🤔🤔 Sugalvoti vištieną paruošti kažkiek kitaip. Kodėl pavyzdžiui vietoje vištienos kepsnelių nepsigaminus vištienos suktinuko? Gaminant suktinuką smagiausia tai, jog į suktinuko vidų galima dėti beveik bet kokius mėgstamus ingredientus!
Šį kartą aš ilgai galvos nesukau ir nusprendžiau pagaminti gana paprastus suktinukus su sūrio ir saliamio įdaru, su džiuvėsėlių plutele ir virti suktinukus aliejuje, kaip kijevo kotletus 🤩😍😇

4 porcijoms reikės (porcijai skaičiuoju 2 suktinukus):
900g. vištienos filė,
300g. sūrio riekelėmis,
180g. plonomis riekelėmis pjaustyto saliamio,
2 kiaušinių apvoliojimui,
džiūvėsėlių arba panko džiūvėsių apvoliojimui,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti?
1. Filė supjaustyti kepsneliais, kepsnelius paprieskoniuoti, išmušti, kad jie pasidarytų plonesni.
2. Ant kepsnelių dedame sūrio riekelę ir saliamio griežinėlius.
3. Susukame į suktinuką, apvoliojame džiūvėsėliuose, tada kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsėliuose. 
4. Kepame įkaitintame aliejuje.
5. Patiekiame su bulvių koše ir salotomis arba, bet kokiais kitais mėgstamais pagardais! Skanaus!

2020 m. gegužės 6 d., trečiadienis

Portugališkas desertas - pastéis de nata


Kol šalių sienos dar pilnai neatidarytos, ir kelionių reikia palaukti, tenka pakeliauti virtuvėje 😇😎😄
Pasilepinti šviežiais desertais ar kitais patiekalais, kurie atspindi vieną ar kitą šalį ir prie kavos puodelio pasvajoti apie visus kraštus, kurie dar laukia! 🤩🥳😍
Šį kartą mano virtuvėje - Portugalija, ir pasakiškieji pyragaičiai - pastéis de nata!😍😍😍

Reikės:
Tešlai:
170g. labai minkšto, kurį laiką kambario temperatūroje pastovėjusio sviesto,
1 ir 3/4 stiklinės miltų,
2/3 puodelio vandens,
žiupsnelio druskos.
Įdarui:
1 puodelio cukraus,
1 arb. šaukštelio cinamono,
2/3 puodelio vandens,
1 puodelio ir 6 šaukštų pieno,
6 didelių kiaušinio trynių, (iš baltymų vėliau galima pasidaryti pavlovas arba morenginius pyragaičius, tai siūlau jų neišmesti ;) ),
0,5 puodelio piltų.

Kaip gaminti?
1. Paruošiame tešlą. Maišytuve išmaišome miltus su druska ir vandeniu iki vientisos labai lipnios masės. Tą masę negailint apibarstome miltais iš abiejų pusių (aš dėjau iš karto ant sviestinio popieriaus, kad būtų paprasčiau perkelti) ir paliekame 10 min. pastovėti.
2. Tada vėl imame tešlą iškočiojame ją iki gana plono stačiakampio ir mažais gabalėliais uždedame minkštą sviestą ant tešlos, bei paskirstome peiliu lyg ant sumuštinio.
3. Tešlą užlenkiame iš abiejų kraštų kaip "lankstinuką" dešinę pusę iki vidurio ir tada kairę ant viršaus. Pasukame  90 laipsnių kampu ir vėl iškočiojame iki plono stačiakampio, vėl aptepame sviestu ir dar kartą sulankstome į "lankstinuką".
4. Galiausiai iškočiojame tešlą dar kartą, užtepame trečią ir paskutinį minkšto sviesto sluoksnį ir susukame tešlą į ritinį. Dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms, bet drąsiai galima palikti ir per naktį. (Aš. be abejo, mėgstu desertus ragauti tada, kai nusprendžiu juos pasigaminti, tai palaikiau tik 2 val :D).
5. Per tą laiką galima paruošti įdarą. Mažame puode pakaitiname kol ištirpsta cukrų su vandeniu ir cinamonu. Po to nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
6. Atskirame inde sumaišome pusę puodelio miltų su 6 šaukštais pieno. Kitame mažame puode pakaitiname likusį puodelį pieno ir kai jis užverda, maža srovele pilame į miltų ir pieno masę ir išmaišome iki vientisumo. Tada supilame cukraus masę. Ir galiausiai supilame išplaktus kiaušinių trynius.
7. Kai praeina 2val ar daugiau laiko, kol tešla stovi šaldytuve, traukiame tešlą iš šaldytuvo ir ritinį supjaustome indelio aukščio gabalėliais. Dedame ritinio gabalėlius į indelį, kuriame kepsime pyragaičius, ir pamirkę pirštus vandenyje, kad tešla neliptų prie rankų nuo centro į kraštus pradedame formuoti pyragaičių pagrindą. Šonai gali būti gana ploni, bet apačia negali būti labai plona, tam, kad pyragėlių įdaras neišbėgtų.
8. Kai pyragėlių pagrindas paruoštas ir jau yra indeliuose, perkošiame įdarą, kad visi gumuliukai pasiliktų sietelyje ir pilame į indelius su paruošta tešla taip, kad prisipildytų po 2/3 pyragaičio. Nes kepant pyragaičiai šiek tiek iškils.
9. Kepame labai gerai įkaitintoje orkaitėje ant maksimalios temperatūros. Pas mane maksimali buvo 250 laipsnių, tad, man kepti reikėjo 20-25min. Tačiau, jei orkaitę galima įkaitinti iki 280 ar 290 laipsnių, tada gali pakakti ir 10-12 min kepimo. Svarbu stebėti, kad pyragaičių viršus bent vietomis pajuoduotų.
Skanaus!

2020 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Drakono vaisiaus ir meliono ledai

Jau kelintą kartą pasitaikius progai nusiperku pitajų, vadinamų drakono vaisių.😍😍😍 Ir nors šie gaivaus skonio vaisiai puikiai tinka prie žuvies ar pusryčių dubenėliui, kuris jau vien pamačius, kad jame puikuojasi drakono vaisius, džiugina, tačiau vis norėjosi atrasti kažkokį patiekalą, kuriame drakono vaisius būtų kaip pagrindinis ir nenurungiamas ingredientas. 🤤😋❤️Vieną iš tokių svarstymo dienų kaip ši, kai saulė už lango švietė taip ryškiai, jog net tekdavo prisimerkti, nusprendžiau, kad, o kodėl gi nepasigaminus drakono vaisiaus ledų?☀️😎❤️
Jeigu drakono vaisiaus ledais susidomėtumėt ir jūs, dalijuosi receptu:
Reikės:
1,5 drakono vaisiaus,
300g meliono (skaičiuojamas jau nulupto meliono svoris tai priklausomai nuo odos storio apie 600g paties meliono svoris galėtų būti)
200g. grietinėlės 30 proc. riebumo,
1 stiklinės migdolų pieno,
100 g. medaus.

Kaip gaminti?
1. Į trintuvą dedame: nuluptą ir smulkesniais gabalėliais supjaustytą drakono vaisių, melioną, migdolų pieną ir ištirpintą medų. Maišome kol susitrina iki vientisos masės.
2. Atskirame inde išplakame grietinėlę iki plaktos grietinėlės konsistencijos (sakau labai atsakingai, geriau jau ne tokia standi grietinėlė, nei sviestas :D).
3. Į grietinėlę supilame masę iš trintuvo, dar kartą permaišome ir dedame į kamerą.
4. Prieš valgant būtų gera palaikyti ledus kambario temperatūroje bent 15-20min ir tada jau dėti į indelius ir ragauti!
Skanaus!
p.s. ledai labai gaivūs ir visiškai nesaldūs, mėgstantiems saldžiau, siūlyčiau didinti medaus dozę arba papildomai įdėti cukraus ;)


2020 m. balandžio 27 d., pirmadienis

Vištienos karis su mangais

Kaip aš pamėgau indišką maistą?🤔🤔🤔
Pirmi susižavėjimo ir susidomėjimo daigai užsimezgė dar stebint Starkaus ir Radzevičiaus kelionę po Indiją, atrodė net per TV ekraną buvo galima justi indiško maisto kvapus. 😍😍Tada kokias dvi savaites namiškiai galėjo ragauti mano pagaminto indiško čatnio, ragauti mano, iš kokio antro karto pavykusių, pani puri ir garuose kepto nesaldaus indiško pyrago.😅😂☺️ Visgi, ta banga kažkaip nuslūgo...
O tada, besisvečiuodami Kretoje gyvenome Stalida miestelyje, kur toje pačioje gatvėje, kaip ir mūsų apartamentai buvo puikus indiškas restoranėlis, į kurį mes užsukome pavakarieniauti.🥰😍❤️Šis restoranas buvo kitoks tuo, jog didžioji dalis patiekalų buvo ne aštrūs. Kaip savininkas ir šefas pasakojo, kai gamindavo jo mama, ji taip pat ruošdavo ne aštriai, tačiau ant stalo visada būdavo prieskonių ir smulkintų čili pipirų, kad kiekvienas pritaikytų patiekalo aštrumą pagal savo skonį. Kadangi, aš nesu iš tų, kuri mėgtų labai aštrų maistą tai buvo man nuostabus atradimas ir dar karščiau užsiliepsnojusi meilė indiškiems patiekalams. Ta vakarienė buvo laaaaabai skani, ir būtent nuo to laiko indiški arba indiškų skonių turintys patiekalai vis dažniau atsiranda ir mano virtuvėje.😊😋🥰 Šį kartą mano pietums - vištienos troškinukas su mango, geltonąja paprika, kokosų pienu ir ryžiais!
4 porcijoms reikės:
800g. vištienos filė,
1 geltonosios paprikos,
200g. kokosų pienos,
200g. vandens,
pusės didžiojo mango,
200g. ryžių
35g garam masala arba tikka masala prieskonių.

Kaip gaminti?
1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome prieskoniais ir sumetame į keptuvę kepintis kol pagelsta ir apkepa.
2. Tada sumetame nedideliais gabalėliais pjaustytus mangus ir juostelėmis pjaustytas paprikas bei maišant apkepiname apie 5min.
3. Galiausiai į keptuvę supilame kokosų pieną ir vandenį, viską permaišome ir troškiname dar 15-20min.
4. Ryžius išverdame vandenyje su druska.
5. Patiekiame dubenėlyje, troškinį su kokosiniu padažu pilant ant ryžių viršaus.
Skanaus!

2020 m. balandžio 26 d., sekmadienis

Sekmadieninis brownie pyragas 🤤

Sekmadienį pas mus namuose švaros diena...🙄😅💪 Tiek įprasti tvarkymosi darbai, tiek spintos peržiūra (atrenkant nenaudojamus arba surūšiuojant rūbus, kuriuos galima paslėpti iki kitos žiemos ir t.t.) ir kiti darbai, kuriems įprastą darbo dieną nepakanka laiko arba jėgų. Kadangi tvarkymasis man neteikia labai daug džiaugsmo 😅😅😅 turiu susigalvoti motyvacijos priemonių, kad atlikti tuos darbus būtų lengviau. 😂 Šį sekmadienį, mano motyvacija - brownie pyragas 😂😅❤️
Noriu pasidalinti receptu, jei kartais pritrūks ir jums motyvacijos, arba tiesiog norėsite pasigaminti šį pyragą prie kavos 😉
20*30cm formai reikės:
400g juodojo šokolado (aš naudojau 85proc juodąjį šokoladą),
230g sviesto,
0,5 puodelio rudojo cukraus,
1 puodelio įprasto cukraus,
6 kiaušinių,
1 puodelio miltų,
0,5 puodelio kakavos, 
Apie 150g riešutų sviesto (nebūtina, bet aš labai mėgstu šokoladinį pyragą su riešutų sviestu 😅).

Kaip gaminti?
1. Ant viryklės dedame puodą su vandeniu ir ant mažos ugnies kaitiname kol užverda, tada ant viršaus dedame karščiui atsparų indą ir jame maišant tirpiname sviestą su šokoladu.
2. Atskirame didesniame inde sumaišome cukrų su ruduoju cukrumi ir, įmaišant po vieną kiaušinį, maišome kol plakinyje atsiduria visi 6.
3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Viską gerai išmaišome.
4. Galiausiai sumaišome miltus su kakava ir per sietelį sudedame į tešlą. Dar kartą gerai išmaišome.
5. Ištiesiame kepimo formoje sviestinį popierių ir pilame pyrago masę į formą.
6. Ant viršaus paskirstome riešutų sviestą ir panaudojant dantų krapštuką ar šaukštelį išvedžiojame mozaiką.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50min. Iškepus paliekame atvėsti bent 15 min ir tik tada pjaustome.
Skanaus!

2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis

Morenginiai mini torčiukai

Kai sesė užsisako picą, sesė gauna ir desertą 😂😅❤️
Nes per karantiną taip išsiilgau sesės, kad ne tik džiaugiausi gavusi galimybę iškepti jai picą savo rankomis, bet ir pasinaudojant proga, kad vis tiek atvyks per atstumą pasiimti picos, nusprendžiau, kad tuo pačiu drąsiai galės pasiimti ir desertą ✌️😅
Kadangi mano sesė labai mėgsta morengus, tad šį kartą mano desertų meniu - mini morenginiai torčiukai.😍🤩
Nors tortus ir torčiukus gaminu ne taip ir dažnai, tačiau morengai atrodo visai paprastutis desertas, tad nusprendžiau, kad kaip nors turėtų pavykti ir jie, taigi pradedam!😉
4 porcijoms 10cm skersmens torčiukų reikės:
morengams:
5 didelių kiaušinių baltymų,
250g. cukraus.

Kremui:
250g. sviesto,
200g. rududu kremo/karamelinio sutirštinto pieno,
200g. cukraus pudros.

įdarui:
16 graikinių riešutų (2  riešutai vienam sluoksniui).

Kaip gaminti?
1. Kiaušinio baltymus plakame iki standžių putų, cukrų į juos beriant po 1 šaukštą, leidžiant cukrui pilnai įsimaišyti ir ištirpti baltymų masėje.
2. Iš kiaušinio baltymų masės formuojame ant sviestinio popieriaus 10cm skersmens gana plonus apskritimus. Jų turi gautis 12, vienam pyragaičiui naudosime 3 morengo apskritimus.
3. Morengus kepame 105 laipsnių orkaitėje 60-80min ,tada išjungiame, bet šiukštu neatidarinėjant orkaitės paliekame morengus orkaitėje, tol kol pilnai atvėsta, tai maždaug dar 1 val.
4. Pasigaminame kremą: kambario temperatūros sviestą turime išplakti iki baltos purios masės (patarčiau tam panaudoti maišytuvą, bus paprasčiau ir greičiau, bet jei jo neturite, rankomis taip pat pavyks išmaišyti :))
5. Į purią sviesto masę supilame rududu kremą ir gerai permaišome dar kartą, kol masė pasidarys vientisa.
6. Galiausiai po truputį pilame  cukraus pudrą, nuolat maišant tol, kol masė pasidarys standi bet puri.
7. Smulkiai sukapojame graikinius riešutus.
8. Gaminame torčiukus: dedame morengo apskritimą, tepame ant jo kremą ir pabarstome graikinių riešutų trupiniais, ant viršaus dedame dar vieną apskritimą, vėl dedame kremą ir pabarstome riešutų trupinių, pabaigiant viršuje turi būti morengo apskritimas.
Skanaus!

Naminė storapadė pica

Kas gali būti geriau nei pica? Dvi picos!😂😂😂
Pica tikrai patenka prie mano mėgstamiausių patiekalų sąrašo. Ypač storapadė... Puri... Su daugybe sūrio...❤️❤️❤️
Taigi, dalijuosi su jumis savo gamintos storapadės picos receptu:

4porcijoms reikės (gal galėtų užtekti ir 6 porcijoms, bet mes tiesiog negalim suvalgyti mažiau😅😅😋):
500g miltų,
300ml šilto vandens,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
11g sausų mielių.

Kaip gaminti?
1. Miltus sumaišom su druska.
2. Atskirai šiltam, net gana karštame, vandeny su cukrum ir aliejum išplakame su šluotele mieles kad išsimaišytų gumuliukai.
3. Supilame į miltus su druska išmaišytas mieles ir minkom kombainu arba rankomis tešlą.
4. Paliekam kokiai valandai šiltai, uždengus rankšluostėliu, kad pakiltų tada šiek tiek pabarsčius miltais, iškočiojame.
5. Ant tešlos (bet ne iš karto ant skardos, nes skarda turi kaisti kartu su orkaite jos viduje, ir jau paruošta pica turi būti įdėta į įkaitusią skardą) dedame produktus, kurie eis ant picos: vištiena (filė pirmiausia kepu paprieskoniuotą įsuktą į foliją 160 laipsnių orkaitėje 1 val, tada išėmusi iš orkaitės aptepu bbq padažu (tokiu pat, naminiu kaip ir šonkaulius) padidinus orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių pakepu vištieną dar 10-15min. Tada dėjau svogūnus, konservuotus kukurūzus ir sūrį, daaaaaug sūrio ❤️❤️❤️
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, su skarda, kurioje kepsime picą kartu. Kai orkaitė įkaista, traukiame įkaitusią skardą iš orkaitės ir dedame paruoštą picą su sviestiniu popieriumi tiesiai į įkaitusią skardą ir kepame 15-20min.
Skanaus!

2020 m. balandžio 24 d., penktadienis

Bulvių ir burokėlių virtinukai - gnocchi

Na ir vainikuojant šią savaitę tikra nesibaigiančia burokėlių fiesta, noriu pasidalinti dar vienu receptu su burokėliais - bulvių ir burokėlių virtinukai gnocchi, be abejo, su sūrio padažu ;)
Kad jau prisipažinau esanti tikra burokėlių fanė ir mėgėja (nors patiekalų iš burokėlių gausą galėjo paskatinti ir tai, jog kaip visada neapskaičiuoju kiekių, tad burokėlių šią savaitę mano šaldytuve buvo daugiau nei tikėjausi :D ) nusprendžiau, kad reikia pasigaminti gnocchi. Labai mėgstu šiuos virtinukus, nes juos paruošti labai lengva, jie verda labai trumpai, o su sūrio padažu yra tiesiog tobulas patiekalas!

Taigi, 4 porcijoms virtinukų reikės:
0,5 kg bulvių,
250g. burokėlių,
180g. miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos.

Padažui:
60g. sviesto,
80g. kietojo sūrio "Džiugas",
100g. lydyto sūrelio,
50g. fermentinio sūrio
200g. grietinėlės.

Kaip gaminti?
1. Burokėlius ir bulves išverdame, nusausiname ir sutriname.
2. Į burokėlių ir bulvių masę pilame išplaktą kiaušinį ir viską gerai permaišome.
3. Užberiame druskos arba kitų mėgstamų prieskonių ir dar kartą permaišę supilame miltus ir minkome tešlą.
4. Iš tešlos formuojame nestoras juostas ir pjaustome jas 1-2 cm gabalėliais. Jeigu norisi, galima perbraukti virtinuku per šakutę, tada ant virtinukų atsiras įspaudai kaip matosi nuotraukoje, bet tai tik dėl grožio, tad tikrai nebūtinas atributas. :)
5. Į puodą su verdančiu vandeniu dedame virtinukus, kai jie pakyla palaukiame dar 30 sekundžių ir traukiame iš puodo, bei dedame tiesiai į su sviestu įkaitintą keptuvę porai minučių, kad lengvai apskrustų.
6. Kitoje keptuvėje pasidarome padažą: ištirpiname sviestą, įpilame grietinėlę, suberiame tarkuotą sūrį ir maišome, kol masė pasidarys vientisa.
7. Patiekiame: į dubenėlį pilame padažo ir ant jo dedame virtinukus.

Skanaus!