Daugelis kas mane pažįsta, žino, kad jau ką mėgstu, tai planuoti... Biudžetą, renginius, atostogas, keliones, susitikimus su draugais, savaitgalius, dienotvarkę...
Šiomis dienomis į šį sąrašą drąsiai galima įtraukti ir valgiaraščio planavimą (tam, kad vengtume dažnų apsilankymų parduotuvėje, tam, kad payktų užsisakyti pirkinius vienu užsakymu, kad pavyktų paskirstyti laiką maisto gaminimui ir, kad nepritrūktume maisto kiekvieną dieną) :) Ištyrinėjau ką turiu kameroje: gabaliuką karbonadinės mėsytės, vištienos krūtinėlę, apie 1kg vištienos filė, naminių močiutės kiaulienos dešrelių (lyg apie 6 vnt), 1kg sparnelių petelių, pusę pakelio koldūnų, apie 600g kiaulienos šonkaulių gabaliuką. Nusprendžiau, kad pritaikysiu meniu prie produktų, kuriuos jau turiu :) Papildomiems pirkiniams išleidome 60 eur.
Noriu su jumis pasidalinti mūsų namų valgiaraščiu iki Velykų:
03-30 PIRMADIENIS
Pusryčiams: Avižinė košė su riešutų sviestu ir puse apelsino
Pietums: Spageti su bolonese padažu ir vištienos filė
Vakrienei: Keptos bulvės su rūgpieniu
03-31 ANTRADIENIS
Pusryčiams: Bananas su riešutų sviestu
Pietums: Makaronai su sūriu (Mac&cheese) su vištienos filė
Vakrienei: Grikių blyneliai
04-01 TREČIADIENIS
Pusryčiams: Sumuštinis su kiaušiniu
Pietums: Makaronai su sūriu (Mac&cheese) su apkepinta kiaulienos šonine
Vakrienei: Grikių blyneliai
04-02 KETVIRTADIENIS
Pusryčiams: Avižinė košė su riešutų sviestu ir bananu
Pietums: Kepsniai su morkomis, svogūnu ir sūriu bei bulvių užkepėle
Vakrienei: Perlinio kuskuso salotos su keptomis daržovėmis
04-03 PENKTADIENIS
Pusryčiams: Bananas su riešutų sviestu
Pietums: Kepsniai su morkomis, svogūnu ir sūriu bei bulvių užkepėle
Vakrienei: Nachos
04-04 ŠEŠTADIENIS
Pusryčiams: Kukurūzų košė
Pietums: Lietiniai su kumpiu ir sūriu
Vakrienei: Naminė pica
04-05 SEKMADIENIS
Pusryčiams: Lietiniai su varške
Pietums: Traškūs sparnelių peteliai su marinuotais svogūnais ir ryžiais
Vakrienei: Naminė pica
04-06 PIRMADIENIS
Pusryčiams: Ryžių košė su razinomis
Pietums: Avinžirnių troškinys su vištienos filė ir ryžiais
Vakrienei: Varškės apkepas
04-07 ANTRADIENIS
Pusryčiams: Sumuštinis su kiaušiniu
Pietums: Avinžirnių troškinys su vištienos filė ir ryžiais
Vakrienei: Varškės apkepas
04-08 TREČIADIENIS
Pusryčiams: Avižinių kruopų košė su riešutų sviestu ir bananau
Pietums: Vištienos filė suktinukai
Vakrienei: kepti koldūnai
04-09 KETVIRTADIENIS
Pusryčiams: Bananas su riešutų sviestu
Pietums: Vištienos filė suktinukai
Vakrienei: Manų košė su cinamonu
04-10 PENKTADIENIS
Pusryčiams: Sumuštinis su kiaušiniu
Pietums: Močiutės dešrelės su virtom bulvėm
Vakrienei: Ramenas
04-11 ŠEŠTADIENIS
Pusryčiams: kepti kiaušiniai su pupelėmis ir naminėmis bandelėmis
Pietums: Burgeriai su naminėmis bandelėmis
Vakarienei: Žuvienė su naminėmis bandelėmis
Gal šis meniu paskatins ir jus pasiplanuoti ką valgysite ateinančią savaeitę ar net dvi, o įdomesniais receptais ir jų nuotraukomis pasidalinsiu :)
2020 m. kovo 30 d., pirmadienis
2020 m. kovo 29 d., sekmadienis
Čiuros su Nutella
Karantino metu dėl įvairių suvaržymų vis dažniau nuspredžiu, kad praskaidrinti dieną gali desertas :D Nepasakyčiau, kad tai labai gerai, bet neprarandant saiko, tai nėra ir tragedija, taip? :D
Kadangi ilgą laiką norėjau išbandyti namuose pasigaminti čiuras, bet vis kažkaip nerasdavau tam progos, tai karantinas gali būti puiki proga įgyvendinti jau seniai neįgyvendintus planus. Taip ir užvirė puodas su aliejumi ir čiuromis mano namuose :D
Iš tikrųjų, man visada atrodė, kad jų paruošimas yra sudėtingesnis, o pasirodo, jas paruošti visai nesunku :)
1 didelei lėkštei (apie 50vnt) čiurų reikės:
120g. sviesto,
1 puodelio vandens,
150g. miltų,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
cukraus ir cinamono mišinio čiurų apibarstymui,
Nutelos apie 350g. čiurų užpildymui.
Kaip gaminti?
1. Puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su vandeniu bei druska, kol užverda.
2. Tada išjungiame ugnį, supilame miltus ir sumaišome iki vientisos masės.
3. Palaukiame 5 min kol tešla pravėsta ir po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Ant skardos su sviestiniu popieriumi išspaudžiame čiuras ir dedame 30min į šaldymo kamerą. Arba glima jas spausti tiesiai į verdantį aliejų ir iš karto kepti, net nenaudojant skardos ir sviestinio popieriaus. Kad čiuros gautųsi vienodesnės formos, galima panaudoti žirkles tešlos nukirpimui.
5. Verdame įkaitintame aliejuje kol gražiai rusvai apskrunda. Nusausiname inde su popieriniu rankšluosčiu, ir kol dar čiuros šiltos apvoliojame jas cukraus ir cinamono mišinyje.
6. Norint pripildyti čiuras Nutella reikia su mediniu pagaliuku iš abiejų pusių atsargiai padaryti skylutes ir tada naudojant konditerinį maišelį ir ploną antgalį pripildyti čiuras Nutella kremu.
Skanaus!
Kadangi ilgą laiką norėjau išbandyti namuose pasigaminti čiuras, bet vis kažkaip nerasdavau tam progos, tai karantinas gali būti puiki proga įgyvendinti jau seniai neįgyvendintus planus. Taip ir užvirė puodas su aliejumi ir čiuromis mano namuose :D
Iš tikrųjų, man visada atrodė, kad jų paruošimas yra sudėtingesnis, o pasirodo, jas paruošti visai nesunku :)
1 didelei lėkštei (apie 50vnt) čiurų reikės:
120g. sviesto,
1 puodelio vandens,
150g. miltų,
4 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
cukraus ir cinamono mišinio čiurų apibarstymui,
Nutelos apie 350g. čiurų užpildymui.
Kaip gaminti?
1. Puode ant mažos ugnies ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su vandeniu bei druska, kol užverda.
2. Tada išjungiame ugnį, supilame miltus ir sumaišome iki vientisos masės.
3. Palaukiame 5 min kol tešla pravėsta ir po vieną įmaišome kiaušinius.
4. Ant skardos su sviestiniu popieriumi išspaudžiame čiuras ir dedame 30min į šaldymo kamerą. Arba glima jas spausti tiesiai į verdantį aliejų ir iš karto kepti, net nenaudojant skardos ir sviestinio popieriaus. Kad čiuros gautųsi vienodesnės formos, galima panaudoti žirkles tešlos nukirpimui.
5. Verdame įkaitintame aliejuje kol gražiai rusvai apskrunda. Nusausiname inde su popieriniu rankšluosčiu, ir kol dar čiuros šiltos apvoliojame jas cukraus ir cinamono mišinyje.
6. Norint pripildyti čiuras Nutella reikia su mediniu pagaliuku iš abiejų pusių atsargiai padaryti skylutes ir tada naudojant konditerinį maišelį ir ploną antgalį pripildyti čiuras Nutella kremu.
2020 m. kovo 25 d., trečiadienis
Perlinių kruopų košė su saulėje džiovintais pomidorais ir vištiena
Su perlinėmis kruopomis buvo tikrai kuriozinė situacija... Tai tikrai nėra ta kruopa, kurios nuolat turėčiau namuose, ar gana dažnai valgyčiau. Visgi, nebūčiau aš, jeigu neužsimanyčiau būtent perlinių kruopų tada, kai lentynose sudėtingiau šio produkto rasti :D Dabar situacija ko gero jau nebloga, bet kai nusprendžiau jų nusipirkti prieš savaitę, buvau labai pikta, kad negaliu gauti perlinių kruopų, kai būtent tokių užsimanau :D
Kadangi, po trečio kruopų lentynų patikrinimo pamačiau du paskutinius perlinių kruopų pakelius mane aplankė sėkmė, šiandien galiu ragauti išlauktos ir pagaliau pasigamintos perlinių kruopų košės :)
4 porcijoms reikės:
400g. perlinių kruopų,
300g. saulėje džiovintų pomidorų,
500g. vištienos filė,
3 nedidelių morkų,
2 vidutinio dydžio svogūnų,
aliejaus kepimui,
druskos ir pipirų.
Kaip gaminti?
1. Puode su vandeniu verdame kruopas. Kai vandens lieka visai nedaug tada pabarstome druska ir pipirais ir gerai išmaišome.
2. Svogūnus supjaustome mažais gabalėliais, morkas sutarkuojame ir apkepiname keptuvėje su aliejumi. Apkepinus sudedame į košę.
3. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome smulkiais gabalėliais ir sudedame į puodą su kruopomis.
4. Vištieną supjaustome smulkiais gabalėliais, apkepiname keptuvėje su druska ir pipirais bei galiausiai taip pat sudedame į košę.
5. Šildant košę įdedame gabalėlį sviesto ir gerai išmaišome.
Skanaus!
Dorados kepsniai su pesto padažu ir sūriu
Kad ir kaip nuvalkiotai skambėtų, bet sutinku su tuo, kad kiekvienoje situacijoje galima įžvelgti kažką gero. Taip, kartais to gero tenka labiau paieškoti, kartais jis gana greitai atrandamas, bet dažnu atveju nuo mūsų požiūrio į susiklosčiusią situaciją priklauso kaip ji mus paveiks.
Šiomis dienomis mano rutina šiek tiek pasikeitusi. Tiesiog, dabar tokia situacija ir taip yra, tad kodėl šios situacijos neišnaudojus maksimaliai kiek galima?
Kol oras džiugina pavasarine saule ir čiulbančiais paukšteliais, atrodo taip ir norisi įkvėpti pavasario, bet svarbu ir nepamiršti rekomendacijų :) Tad šį kartą vietoj to, kad žuvį grilinčiau sodyboje visgi pasirinkau virtuvę, nes kartais galima ir šiek tiek save apgauti :D
Taigi, šį kartą noriu pasidalinti su jumis labai paprastu, bet labai tinkamu kepti ant griliaus ar ugnies, bet ne ką mažiau tinkamas ir kepimui ant griliaus ar orkaitėje patiekalu.
4 porcijoms reikės:
4 dorados filė gabalėlių (Aš pirkau 2 doradas, jas išskrodžiau, padalijau kiekvieną žuvį į dvi dalis, nukaulinau ir pasiruošiau tokius filė kepsnelius),
200g. pesto padažo (laisvė rinktis arba dėti pirktinį arba susmulkinti 50g. šviežio baziliko, 100g sūrio, 3 skilteles česnako, 100 ml aliejaus ir žiupsnelį druskos bei pipirų),
100g. lydyto sūrio,
50g. džiugo sūrio,
1. Įkaitiname grilių/iškūrename šašlykinę arba įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių :).
2. Pasiruošiame groteles, ir patiesiame ant jų foliją arba kepimo formoje patiesiame sviestinė popierių ir dedame ant jo žuvies filė kepsnelius, odele į apačią.
3. Užtepame ant filė pesto padažo, užbarstome abiejų rūšių sūrio ir kepame. apie 20min, tik kepant orkaitėje aš sūrį dėjau žuviai pakepus 10min orkaitėje be sūrio.
4. Tuo tarpu puode išverdame bulves ir sutriname jas pagardinant sviestu, pienu ir druska.
Visiškai paprasta, bet tikrai labai skanu!
2020 m. kovo 23 d., pirmadienis
Margi sviestiniai sausainiai
Šie margi sviestiniai sausainiai mano širdyje jau seniai. Pirmą kartą apie juos sužinojau man rodos pirmoje klasėje. Ten mums mokantis skaityti vienas iš tekstų buvo margų sausainių receptas. Dar dabar pamenu, kaip grįžusi namo su mamos pagalba tuos sausainius kepiau... Kaip kitą dieną nešiausi į mokyklą norėdama pavaišinti ir klasės draugus...
Ko gero dauguma jau šį receptą būsite girdėję, o tie, kurie visgi ne, tai kviečiu drąsiai išbandyti šiuos burnoje tirpstančius sviestinius sausainukus, nes juos pasigaminti tikrai paprasta ir sakyčiau, jog šie sausainiai netgi galėtų praskaidrinti apniukusią dieną :D
Reikės:
šviesiam sluoksniui:
100g. sviesto,
100g. cukraus,
1 kiaušinio,
180g. miltų,
1 arb, šaukštelio vanilinio cukraus.
tamsiam sluoksniui:
100g. sviesto,
100g. cukraus,
1 kiaušinio,
180g. miltų,
2 valg, šaukšto kakavos.
Kaip gaminti?
1. Ištriname sviestą su cukrumi skirtus šviesiam sluoksniui. Tada įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame vanilinį cukrų ir miltus suminkome į ir vientisą rutulį it padedame bent 30 min į šaldytuvą kad pastovėtų šaltai.
2. Ištriname sviestą su cukrumi skirtus tamsiam sluoksniui. Tada įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame kakavą ir miltus suminkome į vientisą rutulį ir padedame bent 30 min į šaldytuvą kad pastovėtų šaltai.
3. Abu sluoksnius iškočiojame į stačiakampius, uždedame vieną ant kito ir susukame į ritinį. Ritinį dedame į šaldytuvą dar apie 30 min pastovėti.
4. Supjaustome ritinį į riekeles ir dedame į miltais pabarstytą skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min. Po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
Skanaus!
Ko gero dauguma jau šį receptą būsite girdėję, o tie, kurie visgi ne, tai kviečiu drąsiai išbandyti šiuos burnoje tirpstančius sviestinius sausainukus, nes juos pasigaminti tikrai paprasta ir sakyčiau, jog šie sausainiai netgi galėtų praskaidrinti apniukusią dieną :D
Reikės:
šviesiam sluoksniui:
100g. sviesto,
100g. cukraus,
1 kiaušinio,
180g. miltų,
1 arb, šaukštelio vanilinio cukraus.
tamsiam sluoksniui:
100g. sviesto,
100g. cukraus,
1 kiaušinio,
180g. miltų,
2 valg, šaukšto kakavos.
Kaip gaminti?
1. Ištriname sviestą su cukrumi skirtus šviesiam sluoksniui. Tada įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame vanilinį cukrų ir miltus suminkome į ir vientisą rutulį it padedame bent 30 min į šaldytuvą kad pastovėtų šaltai.
2. Ištriname sviestą su cukrumi skirtus tamsiam sluoksniui. Tada įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Galiausiai sudedame kakavą ir miltus suminkome į vientisą rutulį ir padedame bent 30 min į šaldytuvą kad pastovėtų šaltai.
3. Abu sluoksnius iškočiojame į stačiakampius, uždedame vieną ant kito ir susukame į ritinį. Ritinį dedame į šaldytuvą dar apie 30 min pastovėti.
4. Supjaustome ritinį į riekeles ir dedame į miltais pabarstytą skardą. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min. Po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
Skanaus!
Makaronai su sūriu ir šonine
Negalėčiau savęs priskirti prie didžiausių mac&cheese (makaronų su sūriu) gerbėjų sąrašo, tačiau nežinau, ar galima būtų ir sugalvoti geresnę progą pasigaminti pietums makaronų su sūriu, nei karantinas...
Šio patiekalo privalumas, kad jis paruošiamas tikrai greitai ir yra skanus tiek šviežias, tiek pašildytas.
6 porcijoms reikės:
500g mėgstamų makaronų,
200g. 30% riebumo grietinėlės,
300g. mėgstamo sūrio,
100g. sviesto,
apie 500g. šoninės.
Kaip gaminti?
1. Į puodą su vandeniu supilame makaronus ir verdame, kol išvirs.
2. Į keptuvę sumetame mažais gabalėliais susmulkintą šoninę ir kepiname ją kol gražiai apskrunda ir pasidaro traški.
3. Makaronams išvirus įdedame sviestą ir išmaišome, kol jis ištirpsta.
4. Tada į makaronus supilame grietinėlę, dar kartą permaišome ir suberiame sutarkuotą sūrį.
5. Patiekti galima dviem būdais: pirmiasia dėti į lėkštę makaronus ir ant viršsaus užberti šoninės, arba iškeptą šoninę suberti į makaronus ir viską permaišius dėti į lėkštes.
Skanaus!
Šio patiekalo privalumas, kad jis paruošiamas tikrai greitai ir yra skanus tiek šviežias, tiek pašildytas.
6 porcijoms reikės:
500g mėgstamų makaronų,
200g. 30% riebumo grietinėlės,
300g. mėgstamo sūrio,
100g. sviesto,
apie 500g. šoninės.
Kaip gaminti?
1. Į puodą su vandeniu supilame makaronus ir verdame, kol išvirs.
2. Į keptuvę sumetame mažais gabalėliais susmulkintą šoninę ir kepiname ją kol gražiai apskrunda ir pasidaro traški.
3. Makaronams išvirus įdedame sviestą ir išmaišome, kol jis ištirpsta.
4. Tada į makaronus supilame grietinėlę, dar kartą permaišome ir suberiame sutarkuotą sūrį.
5. Patiekti galima dviem būdais: pirmiasia dėti į lėkštę makaronus ir ant viršsaus užberti šoninės, arba iškeptą šoninę suberti į makaronus ir viską permaišius dėti į lėkštes.
Skanaus!
2020 m. kovo 19 d., ketvirtadienis
Varškės apkepas su vaisiais
Kai darbai ofisuose stoja, virtuvėje tikras darbymetis :D Nusprendžiau ir aš apmažinti pasivaikščiojimus po parduotuves ir mesti iššūkį sau - pabandyti pasiplanuoti mitybą ateinančioms dviems savaitėms.
Taigi, pirmiausia pasidariau reviziją šaldytuve ir spintelėse, susižiūrėjau ko turiu, tada pamąsčiau, ką norėčiau valgyti ir pasidėliojau meniu, bei tuo pačiu produktų sąrašą.
Atsirinkau, ko dar reikėtų nusipirkti ir per du apsilankymsu parduotuvėse tai visgi pavyko padaryti :)
Bet... Tada paaiškėjo, jog visgi nepaskaičiavau, jog reikėtų daugiau pieno, tada bežiūrėdama filmą supratau, kad labai norėčiau pasigaminti spageti su pomidorų tyre arba konservuotais pomidorais (Krikštatėvio 3-ioje dalyje jie taip skaniai atrodė.. 😂), tuo atveju dar trūksta pomidorų ir grietinėlės :D Panašu, kad pirkinių apgalvojime dar reikės pasipraktikuoti.
Pagrindiniai principai, kuriais remiantis planavau meniu - pirmiausia gaminsiu iš tų produktų, kurie greičiau genda :) Taigi, šiandienos ir rytojaus pietums - Varškės apkepas (iš paskutinio pieno likučių) su vaisiais ir graikišku jogurtu (jei turit :D)
8 porcijoms reikės:
1kg varškės,
6 kiaušinių,
+3 baltymų,
12 šaukštų manų kruopų,
1,5 stiklinės pieno,
9 šaukštų cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus.
Kaip gaminti:
1. Dubenėlyje su pienu užmerkiame manų kruopas ir paliekame pastovėti.
2. Kiaušinio trynius kartu su 6 šaukšais cukraus, ir vaniliniu cukrumi išplakame iki baltų putų.
3. Į kiaušinio plakinį sudedame varškę ir manų kruopas su pienu bei išmaišome iki vientisos masės.
4. Atskirame inde su 3 šaukšais cukraus išplakame kiaušinio baltymus (iš viso 9) iki standžių putų.
5. Atsargiai, neplakant, į varškės masę įmaišome kiaušinio baltymus. Supilame į kepimo formą.
6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 40-50min kol gražiai apskrunda. Tada dar 10-20min iškepus išjungiame orkaitę ir užkišus medinę mentelę ar šaukštą praveriame orkaitės dureles, kad apkepas palengva atvėstų.
7. Kol apkepas kepa pasidarome vaisių garnyrą. Šiuo atveju aš naudojau tai, ką radau šaldytuve: pusė mango, 1 kivį, 1 bananą, apie 10 dumplainio uogyčių, pusė drakono vaisiaus, 1 apelsiną. Realiai galima dėti bet kokius vaisius, kuriuos mėgstate :) Ne tik, kad puikiai tinka pagardinti varškės apkepui, bet dar ir papildomi vitaminai ;)
Skanaus!
Taigi, pirmiausia pasidariau reviziją šaldytuve ir spintelėse, susižiūrėjau ko turiu, tada pamąsčiau, ką norėčiau valgyti ir pasidėliojau meniu, bei tuo pačiu produktų sąrašą.
Atsirinkau, ko dar reikėtų nusipirkti ir per du apsilankymsu parduotuvėse tai visgi pavyko padaryti :)
Bet... Tada paaiškėjo, jog visgi nepaskaičiavau, jog reikėtų daugiau pieno, tada bežiūrėdama filmą supratau, kad labai norėčiau pasigaminti spageti su pomidorų tyre arba konservuotais pomidorais (Krikštatėvio 3-ioje dalyje jie taip skaniai atrodė.. 😂), tuo atveju dar trūksta pomidorų ir grietinėlės :D Panašu, kad pirkinių apgalvojime dar reikės pasipraktikuoti.
Pagrindiniai principai, kuriais remiantis planavau meniu - pirmiausia gaminsiu iš tų produktų, kurie greičiau genda :) Taigi, šiandienos ir rytojaus pietums - Varškės apkepas (iš paskutinio pieno likučių) su vaisiais ir graikišku jogurtu (jei turit :D)
8 porcijoms reikės:
1kg varškės,
6 kiaušinių,
+3 baltymų,
12 šaukštų manų kruopų,
1,5 stiklinės pieno,
9 šaukštų cukraus,
1 šaukšto vanilinio cukraus.
Kaip gaminti:
1. Dubenėlyje su pienu užmerkiame manų kruopas ir paliekame pastovėti.
2. Kiaušinio trynius kartu su 6 šaukšais cukraus, ir vaniliniu cukrumi išplakame iki baltų putų.
3. Į kiaušinio plakinį sudedame varškę ir manų kruopas su pienu bei išmaišome iki vientisos masės.
4. Atskirame inde su 3 šaukšais cukraus išplakame kiaušinio baltymus (iš viso 9) iki standžių putų.
5. Atsargiai, neplakant, į varškės masę įmaišome kiaušinio baltymus. Supilame į kepimo formą.
6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame 40-50min kol gražiai apskrunda. Tada dar 10-20min iškepus išjungiame orkaitę ir užkišus medinę mentelę ar šaukštą praveriame orkaitės dureles, kad apkepas palengva atvėstų.
7. Kol apkepas kepa pasidarome vaisių garnyrą. Šiuo atveju aš naudojau tai, ką radau šaldytuve: pusė mango, 1 kivį, 1 bananą, apie 10 dumplainio uogyčių, pusė drakono vaisiaus, 1 apelsiną. Realiai galima dėti bet kokius vaisius, kuriuos mėgstate :) Ne tik, kad puikiai tinka pagardinti varškės apkepui, bet dar ir papildomi vitaminai ;)
Skanaus!
2020 m. kovo 14 d., šeštadienis
Žiupsnelis egzotikos lėkštėje
Ko gero visi, kurie mane pažįsta artimiau, žino, jog virtuvėje labai mėgstu išbandyti kažką kitaip. Receptuose iš kurių semiuosi įkvėpimo taip ir knieti kažką pakeisti, padaryti kažką įdomiau. Ne dėl to, kad abejočiau vieno ar kito recepto gerumu, bet tiesiog, taip smagu ieškoti kažkokių dar neišbandytų derinių arba keletą atskirai labai mėgstamų ingredientų sulieti į bendrą džiuginantį patiekalą... Būtent taip ir gimė idėja lašišos filė kepsnį pagardinti pasiflorų tyre. Nes laaaaaabai mėgstu pasifloras: jų rūgštumą, aromatą ir net traškias jų sėklytes. O žuvį, nors valgau ne taip ir dažnai, bet kai jau ji atsiranda ant mano stalo, tai ją valgau su pasimėgavimu, tad ji turi būti ne tik puikiai iškepta, bet ir atnešti šventę į virtuvę :)
Taigi, kadangi Lašišos kepsnį su ryžiais, mangais, avokadais ir pasiflorų tyrės padažu įvertino ir mano draugai, dalijuosi receptu dar plačiau, nes patiekalas tikrai vertas dėmesio ir įneš žiupsnelį egzotikos į jūsų virtuvę ir ant pietų stalo :)
10 porcijų reikės:
Apie 1100g. lašišos filė,
2 prinokusių avokadų,
1 didelio prinokusio mango,
300g. ryžių,
Apie 15 pasiflorų,
3 šaukštų cukraus.
Kokosų sviesto lašišos kepimui.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia pasigaminame pasiflorų tyrę, kad ji spėtų atvėsti. Pasifloras perpjauname pusiau ir šaukšteliu išskobiame jų vidų ir supilame į puodą su cukrumi. Kaitiname ant mažos ugnies maišant kol tyrė pasidaro vientisa, t.y. aplink sėklytes nebelieka želinio apvalkalo. Paliekame atvėsti.
2. Išverdame ryžius pagardinę druska arba persilado prieskoniais.
3. Nulupame ir kubeliais supjaustome mangą.
4. Nulupame ir plonomis riekelėmis supjaustome avokadą.
5. Įkaitiname keptuvę su kokosų aliejumi ir dedame kepti lašišos filė kepsnelius (prieš naudojant lašišą reikia nuskusti žvynus, arba dar kartą patikrinti ar jie tikrai pilnai švariai nuskusti ir pincetu ištraukioti dar užsilikusius kauliukus). Kepame apie 2 minutes kiekvieną pusę. Pirmiausia reikėtų kepti tą pusę, kurioje yra odelė, kad ji gautųsi traški.
6. Ryžius pakepiname ant keptuvės su kiaušinio plakiniu nuolat maišant ir sluoksniuojame lėkštėje: kauburėlis ryžių, mango gabaliukai, avokado griežinėliai, lašišos kepsnys ir šaukštas ar du pasiflorų tyrės ant viršaus.
Skanaus!
Taigi, kadangi Lašišos kepsnį su ryžiais, mangais, avokadais ir pasiflorų tyrės padažu įvertino ir mano draugai, dalijuosi receptu dar plačiau, nes patiekalas tikrai vertas dėmesio ir įneš žiupsnelį egzotikos į jūsų virtuvę ir ant pietų stalo :)
10 porcijų reikės:
Apie 1100g. lašišos filė,
2 prinokusių avokadų,
1 didelio prinokusio mango,
300g. ryžių,
Apie 15 pasiflorų,
3 šaukštų cukraus.
Kokosų sviesto lašišos kepimui.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia pasigaminame pasiflorų tyrę, kad ji spėtų atvėsti. Pasifloras perpjauname pusiau ir šaukšteliu išskobiame jų vidų ir supilame į puodą su cukrumi. Kaitiname ant mažos ugnies maišant kol tyrė pasidaro vientisa, t.y. aplink sėklytes nebelieka želinio apvalkalo. Paliekame atvėsti.
2. Išverdame ryžius pagardinę druska arba persilado prieskoniais.
3. Nulupame ir kubeliais supjaustome mangą.
4. Nulupame ir plonomis riekelėmis supjaustome avokadą.
5. Įkaitiname keptuvę su kokosų aliejumi ir dedame kepti lašišos filė kepsnelius (prieš naudojant lašišą reikia nuskusti žvynus, arba dar kartą patikrinti ar jie tikrai pilnai švariai nuskusti ir pincetu ištraukioti dar užsilikusius kauliukus). Kepame apie 2 minutes kiekvieną pusę. Pirmiausia reikėtų kepti tą pusę, kurioje yra odelė, kad ji gautųsi traški.
6. Ryžius pakepiname ant keptuvės su kiaušinio plakiniu nuolat maišant ir sluoksniuojame lėkštėje: kauburėlis ryžių, mango gabaliukai, avokado griežinėliai, lašišos kepsnys ir šaukštas ar du pasiflorų tyrės ant viršaus.
Skanaus!
2020 m. kovo 11 d., trečiadienis
Lava cake pyragaitis su avokadų ir pistacijų ledais
Kovo 11-ąją su draugais nusprendėme paminėti ne kasdieniškai ir šią dieną susiplanuoti kviestinę vakarienę, kurios metu galėtume pasidžiaugti, pabūti kartu, pabendrauti, padiskutuoti ir, žinoma, skaniai pavalgyti.
Pirmiausia noriu pasidalinti deserto receptu, nes man labai patinka frazė "Life is short, eat dessert first" (gyvenimas trumpasi, valgykite desertą pirmiausia) :D
Pirmiausia noriu pasidalinti deserto receptu, nes man labai patinka frazė "Life is short, eat dessert first" (gyvenimas trumpasi, valgykite desertą pirmiausia) :D
12 pyragaičių reikės:
300 g. juodojo šokolado,
300 g. sviesto,
8 šaukštų cukraus,
6 šaukštų miltų,
6 kiaušinių,
6 trynių.
Avokadų ir pistacijų ledams reikės:
4 avokadų,
400g. kokosų pieno,
2 bananų,
1 citrinos sulčių,
2 šaukštų medaus/klevų sirupo/rudojo cukraus (priklausomai nuo to ką mėgstat arba turit namuose),
2 valgomųjų šaukštų kokosų sviesto,
150 g. lukštentų pistacijų.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia reikėtų pasiruošti ledus, nes jie turės spėti kameroje sustingti. Juos ruošti labai paprasta, tiesiog visus ingredientus reikia sumesti į trintuvą išskyrus pistacijas, jų trintuvą mesti reikėtų tik pusė, kitą dalį pasiliekant apibarstymui jau formoje. Pilame į formą ir viršų apibarstome smulkintomis pistacijomis ir dedame į šaldymo kamerą.
2. Ruošiame lava cake pyragaičius. Kiaušinius ir trynius kartu su cukrumi išplakame iki baltų putų.
3. Sviestą kartu su šokoladu ištirpiname dubenėlyje virš verdančio vandens.
4. Į kiaušinių plakinį po truputį maišant pilame ištirpintą šokoladą.
5. Į plakinį supilame miltus ir maišome, kol nelieka matyti miltų.
6. Pilame masę į nedidelius keramikinius indelius prieš tai patepus juos sviestu ir pabarsčius miltais, kad iškepus jie lengvai išsiimtų.
7. Prieš kepant labai gerai apie porą valandų palaikyti šaldytuve arba apie 30 min. kameroje.
8. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 12min. Kepant ilgiau mažėja besiliejančios tešlos kiekis, tad ilgiau palaikius gali likti nebe lave cake, o tiesiog keksiukas :D
Patiekiame papuoštą uogomis su avokadų ir pistacijų ledais šalia. Skanaus!
2020 m. kovo 8 d., sekmadienis
Cinamoninės bandelės "Cinnabon"
Su kovo 8-ąja visas moteris! 💛💛💛
Mylėkite save, mėgaukitės gyvenimu, lepinkite save ir darykite tai, kas jums teikia džiaugsmą!
O pasiūlymų kaip pasilepinti tikrai turime, ir vienas iš jų - minkštutės, kvepiančios bandelės su cinamonu "cinnabon"
20 nedidelių bandelių reikės:
4 puodelių miltų,
2 kiaušinių,
100g sviesto,
pusės puodelio cukraus,
11g. mielių,
1 arb. šaukštelio druskos,
1 puodelis pieno.
Cinamoniniam įdarui:
2 valg. šaukštai cinamono,
1 puodelis rudojo cukraus
70g. sviesto
Aptepimui:
2 puodeliai cukraus pudros,
170g. graikiško jogurto,
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
30g. sviesto.
Kaip gaminti:
1. Pašildome pieną, jis turi būti apie 40-50 laipsnių temperatūros, kad tiktų naudoti su mielėmis ir įmaišome į jį ištirpintą sviestą, cukrų ir mieles.
2. Į maišymo indą sudedame: miltus, druską, kiaušinius bei pieno sviesto ir mielių masę ir minkome iki vientisos masės (galima tiek rankomis, tiek mikseriu su tešlos minkymo antgaliu). Tada paliekame tešlą šiltai pakilti.
3. Paruošiame cinamoninį įdarą: sviestą ištirpiname ir sumaišome su cinamonu ir ruduoju cukrumi.
4. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pakilusią tešlą išimame iš indo ir iškočiojame į stačiakampio formą ne per plonai. Tada paskirstome įdarą po visą tešlos plotą ir susukame tešlą į ritinį.
5. Kepimo formą pabarstome miltais ir dedame į ją maždaug 2 cm tarpu supjaustytas bandeles.
6. Kepame orkaitėje 17-19 min. priklausomai nuo bandelių supjaustymo storio.
7. Kol bandelės kepa pasigaminame užtepą: sumaišome ištirpintą sviestą, graikišką jogurtą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą iki vientisos masės.
8. Kai bandelės iškepa, traukiame iš orkaitės aptepame kremu ir šiek tiek pravėsusias kviečiame skanauti!
Mylėkite save, mėgaukitės gyvenimu, lepinkite save ir darykite tai, kas jums teikia džiaugsmą!
O pasiūlymų kaip pasilepinti tikrai turime, ir vienas iš jų - minkštutės, kvepiančios bandelės su cinamonu "cinnabon"
20 nedidelių bandelių reikės:
4 puodelių miltų,
2 kiaušinių,
100g sviesto,
pusės puodelio cukraus,
11g. mielių,
1 arb. šaukštelio druskos,
1 puodelis pieno.
Cinamoniniam įdarui:
2 valg. šaukštai cinamono,
1 puodelis rudojo cukraus
70g. sviesto
Aptepimui:
2 puodeliai cukraus pudros,
170g. graikiško jogurto,
1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus,
30g. sviesto.
Kaip gaminti:
1. Pašildome pieną, jis turi būti apie 40-50 laipsnių temperatūros, kad tiktų naudoti su mielėmis ir įmaišome į jį ištirpintą sviestą, cukrų ir mieles.
2. Į maišymo indą sudedame: miltus, druską, kiaušinius bei pieno sviesto ir mielių masę ir minkome iki vientisos masės (galima tiek rankomis, tiek mikseriu su tešlos minkymo antgaliu). Tada paliekame tešlą šiltai pakilti.
3. Paruošiame cinamoninį įdarą: sviestą ištirpiname ir sumaišome su cinamonu ir ruduoju cukrumi.
4. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Pakilusią tešlą išimame iš indo ir iškočiojame į stačiakampio formą ne per plonai. Tada paskirstome įdarą po visą tešlos plotą ir susukame tešlą į ritinį.
5. Kepimo formą pabarstome miltais ir dedame į ją maždaug 2 cm tarpu supjaustytas bandeles.
6. Kepame orkaitėje 17-19 min. priklausomai nuo bandelių supjaustymo storio.
7. Kol bandelės kepa pasigaminame užtepą: sumaišome ištirpintą sviestą, graikišką jogurtą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą iki vientisos masės.
8. Kai bandelės iškepa, traukiame iš orkaitės aptepame kremu ir šiek tiek pravėsusias kviečiame skanauti!
2020 m. vasario 17 d., pirmadienis
Nuo kaulo krintantys naminiai šonkauliukai
Ne mažiau nei gaminti, aš mėgstu skanauti maistą 😋 Esu išragavusi tikrai daugybę skirtingų burgerių, netgi išsirinkusi mėgstamiausias vietas, kurios puikius burgerius gamina, tačiau įkvėpta skonių derinių neretai ir pati namuose surengiu burgerių vakarus 😇
Na o štai su šonkauliais situacija šiek tiek kitokia, esu išragavusi taip pat nemažai šonkaulių: tiek geresnių, tiek blogesnių, taip pat atsirinkusi vietas, kur mielai grįžtu, ir kurias primygtinai rekomenduoju draugams, tačiau vis kažkaip nedrįsdavau imtis šonkauliukų gamybos namuose... Greičiausiai dėl to, kad manau, jog geriausi šonkauliai neabejotinai būtų kepami ant griliaus. Ir visgi, atėjo diena, kai nusprendžiau, jog reikia išmėginti šonkauliukų gamybą orkaitėje, kuri galėtų lygiuotis į vienus skanesnių ragautų variantų :)
Prisipažinsiu, man rezultatas tikrai patiko, tiek dėl padažiuko, tiek dėl šonkauliukų skonio, o svarbiausia, dėl to, kad mėsytę ir man pavyko pagaminti tokią, kuri pati nuo kaulo krenta 😍😍😍💪
Nelaikysiu šio recepto paslaptyje, nes gerais dalykais verta dalintis ir pavaišinti artimuosius puikiais šonkauliukais!
8 porcijoms reikės
3 kg kiaulienos šonkaulių, (porcijai 350-400g.),
80g. prieskonių šonkauliukams su medumi,
Barbekiu padažui:
360g. pomidorų pastos,
90 ml obuolių acto,
45g. rudojo cukraus,
2 arb. šaukštelių medaus,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1 šaukšto vorčesterio padažo.
Coleslaw salotoms:
500g. mėlynojo kopūsto,
500g. žalio kopūsto,
2 morkų.
Salotų padažui:
3 šaukštų obuolių acto,
4 šaukštų aliejaus,
3 šaukštų cukraus,
1 arb. šaukštelio angliškų arba Dijon garstyčių,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Galima į padažą papildomai dėti 2 šaukštus majonezo, bet nebūtinai.
Garnyrui:
800g. bulvių,
800g. batatų,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti?
1. Paruošiame šonkauliukus: pirmiausia reikia nulupti plėvelę kuri yra kaulų pusėje: paprasčiausia nuo kraštų kažkiek atkelti su peilio pagalba ir tada rankomis nuplėšti. Taip pat aš nupjausčiau kaulų pusėje esančius riebaliukus.
2. Apibarstome paruoštus šonkauliukus prieskoniais ir įtriname iš abiejų pusių. Galime palikti pasimarinuoti arba iš karto susukant į foliją ir dedant į skardą pašauti kepti. Kepame 150 laipsnių tomperatūroje 2 val.
3. Kol šonkauliai kepa pasiruošiame barbekiu padažą: į nedidelį puodą ant mažos ugnies kaitinant sudedame visus padažui skirtus ingredientus ir maišant pakaitiname beveik iki užvirimo. Tada nuimame nuo ugnies ir viskas! Turime naminį barbekiu padažą :)
4. Pasigaminame salotas: reikia susmulkinti kopūstus (man labai patogu kopūstus smulkinti su bulvių skustuku, tada kopūsto gabalėliai yra ploni) ir sutarkuoti morkas. Na ir galiausiai, pasigaminti padažą salotoms, kas vėlgi yra tiesiog visų padažui skirtų ingredienų sumaišymas :)
5. Kai praeina dvi valandos šonkaulių kepimo, ištraukiame juos iš orkaitės, o temperatūrą tuo tarpu padidiname iki 200 laipsnių.
6. Praplėšiame foliją ir aptepame šonkauliukus mūsų pasigamintu barbekiu padažu, tepkite gana storai, nes padažas su šonkauliukais labai labai tinka :)
7. Jau apteptus šonkaulius dedame atgal į orkaitę (Folija nebedengiame) ir paliekame glazūruotis dar apie 15 min.
8. Kol šonkauliai glazūruojasi galime į verdantį (jei naudojate fritiūrinę reikėtų pasiekti 180 laipsnių temperatūrą) aliejų dėti kepti bulvytes (šį kartą rinkausi bulves pjaustyti riekelėmis panašiomis į bulvių traškučius ir kepti ne tik įprastas bulves, bet šiek tiek įmaišyti ir batatų).
SKANAUS!
Na o štai su šonkauliais situacija šiek tiek kitokia, esu išragavusi taip pat nemažai šonkaulių: tiek geresnių, tiek blogesnių, taip pat atsirinkusi vietas, kur mielai grįžtu, ir kurias primygtinai rekomenduoju draugams, tačiau vis kažkaip nedrįsdavau imtis šonkauliukų gamybos namuose... Greičiausiai dėl to, kad manau, jog geriausi šonkauliai neabejotinai būtų kepami ant griliaus. Ir visgi, atėjo diena, kai nusprendžiau, jog reikia išmėginti šonkauliukų gamybą orkaitėje, kuri galėtų lygiuotis į vienus skanesnių ragautų variantų :)
Prisipažinsiu, man rezultatas tikrai patiko, tiek dėl padažiuko, tiek dėl šonkauliukų skonio, o svarbiausia, dėl to, kad mėsytę ir man pavyko pagaminti tokią, kuri pati nuo kaulo krenta 😍😍😍💪
Nelaikysiu šio recepto paslaptyje, nes gerais dalykais verta dalintis ir pavaišinti artimuosius puikiais šonkauliukais!
8 porcijoms reikės
3 kg kiaulienos šonkaulių, (porcijai 350-400g.),
80g. prieskonių šonkauliukams su medumi,
Barbekiu padažui:
360g. pomidorų pastos,
90 ml obuolių acto,
45g. rudojo cukraus,
2 arb. šaukštelių medaus,
1 šaukšto citrinų sulčių,
1 šaukšto vorčesterio padažo.
Coleslaw salotoms:
500g. mėlynojo kopūsto,
500g. žalio kopūsto,
2 morkų.
Salotų padažui:
3 šaukštų obuolių acto,
4 šaukštų aliejaus,
3 šaukštų cukraus,
1 arb. šaukštelio angliškų arba Dijon garstyčių,
žiupsnelio druskos ir pipirų.
Galima į padažą papildomai dėti 2 šaukštus majonezo, bet nebūtinai.
Garnyrui:
800g. bulvių,
800g. batatų,
aliejaus kepimui.
Kaip gaminti?
1. Paruošiame šonkauliukus: pirmiausia reikia nulupti plėvelę kuri yra kaulų pusėje: paprasčiausia nuo kraštų kažkiek atkelti su peilio pagalba ir tada rankomis nuplėšti. Taip pat aš nupjausčiau kaulų pusėje esančius riebaliukus.
2. Apibarstome paruoštus šonkauliukus prieskoniais ir įtriname iš abiejų pusių. Galime palikti pasimarinuoti arba iš karto susukant į foliją ir dedant į skardą pašauti kepti. Kepame 150 laipsnių tomperatūroje 2 val.
3. Kol šonkauliai kepa pasiruošiame barbekiu padažą: į nedidelį puodą ant mažos ugnies kaitinant sudedame visus padažui skirtus ingredientus ir maišant pakaitiname beveik iki užvirimo. Tada nuimame nuo ugnies ir viskas! Turime naminį barbekiu padažą :)
4. Pasigaminame salotas: reikia susmulkinti kopūstus (man labai patogu kopūstus smulkinti su bulvių skustuku, tada kopūsto gabalėliai yra ploni) ir sutarkuoti morkas. Na ir galiausiai, pasigaminti padažą salotoms, kas vėlgi yra tiesiog visų padažui skirtų ingredienų sumaišymas :)
5. Kai praeina dvi valandos šonkaulių kepimo, ištraukiame juos iš orkaitės, o temperatūrą tuo tarpu padidiname iki 200 laipsnių.
6. Praplėšiame foliją ir aptepame šonkauliukus mūsų pasigamintu barbekiu padažu, tepkite gana storai, nes padažas su šonkauliukais labai labai tinka :)
7. Jau apteptus šonkaulius dedame atgal į orkaitę (Folija nebedengiame) ir paliekame glazūruotis dar apie 15 min.
8. Kol šonkauliai glazūruojasi galime į verdantį (jei naudojate fritiūrinę reikėtų pasiekti 180 laipsnių temperatūrą) aliejų dėti kepti bulvytes (šį kartą rinkausi bulves pjaustyti riekelėmis panašiomis į bulvių traškučius ir kepti ne tik įprastas bulves, bet šiek tiek įmaišyti ir batatų).
SKANAUS!
2020 m. vasario 16 d., sekmadienis
Paris brest pyragaičiai su kremu ir šilauogėmis
Su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena visus!
Pasidžiaukime, pabūkime kartu ir ta proga galime drąsiai pasimėgauti šventišku patiekalu ar desertu ;)
Jei kartais pritrūktų idėjų, dalijuosi vieno iš jų receptu!
Paris brest pyragaičiai
8 porcijoms reikės:
Pasidžiaukime, pabūkime kartu ir ta proga galime drąsiai pasimėgauti šventišku patiekalu ar desertu ;)
Jei kartais pritrūktų idėjų, dalijuosi vieno iš jų receptu!
Paris brest pyragaičiai
8 porcijoms reikės:
300ml vandens,
120g sviesto,
4arb. Šaukštelių cukraus pudros,
1arb. Šaukštelio druskos,
150g miltų,
4 kiaušinių.
120g sviesto,
4arb. Šaukštelių cukraus pudros,
1arb. Šaukštelio druskos,
150g miltų,
4 kiaušinių.
Kremui:
200g cukraus pudros,
100ml vandens,
100g sviesto,
1arb. Šaukštelio vanilinio cukraus,
200ml grietinės,
400ml 30% riebumo grietinėlės.
400g. Šilauogių
100g. Anakardžių riešutų papuošimui
Kaip gaminti?
1. Paruošiame tėšlą: ant mažos ugnies dedame nedidelį puodą ir jame tirpiname sviestą. Kai sviestas ištirpsta sudedame druską, cukrų ir vandenį. Kaitiname kol užverda. Tada išjungiame ugnį bei supilame miltus ir mediniu šaukštu maišome tol kol pasidaro vientisa masė. Galiausiai po vieną pilame prieš tai lengvai išplaktą kaušinį. Masę supilame į konditerinį maišelį juo spausime į formą.
2. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
3. Ant skardos su patiestu sviestiniu popieriumi formuojame dviejų aukštų žiedus iš tešlos.
4. Dedame į orkaitę kepti 5min. Tada sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 30min.
5. Kol pyragaičiai kepa pasigaminame kremą: į keptuvę pilame cukrų su vaniliniu cukrumi ir pakaitiname kol ištirpsta ir pagelsta. Tada supilame vandenį ir pakaitiname iki užvirimo. Galiausiai nuimame nuo ugnies ir įmaišome sviestą ir grietinę.
6. Atskirame inde išplakame grietinėlę iki standumo ir lėtai įmaišome šiek tiek daugiau nei pusė karamelinio kremo.
7. Baigus kepti pyragaičiams, orkaitę praveriame labai mažai. Įdedame medinę mentelę ar šaukštą, kad liktų mažas tarpas ir 15 min paliekame taip, kad pyragaičiai lėtai atvėstų ir nesukristų.
8. Kai pyragaičiai atvėsta, perpjauname juos pusiau, įspaudžiame kremo, pridedame šilauogių ir uždedame viršutinę pyragaičio dalį. Galiausia apšlakstome pyragaitį likusiu karamelės padažu ir apibarstome anakardžių gabalėliais.
Skanaus!
2020 m. sausio 19 d., sekmadienis
Salotų laiveliai su vištiena
Šį savaitgalį nusprendžiau praleisti mėgaujantis poilsiu, knygomis ir filmais, tad sekmadienį dar visai nesinorėjo grįžti į ritmą... O pasigaminti kažką pirmadienio pietums vis tiek teko :D Tad šį kartą priėmiau sprendimą pasigaminti kažką lengvo, paprasto, ir kaip jau tampa įprasta - sveikesnio :)
Dalijuosi ir su jumis, paprastu, lengvu greitai paruošiamu pietums/vakarienei/pusryčiams tinkamu variantu -
Salotų laiveliai su vištiena
1 procijai reikės:
30g romaninių salotų (tai būtų 2 romaninės salotos lapai), kuo gilesni, tuo patogiau,
100g. vištienos filė.
20 g. kiaulienos šoninės,
60g. pomidorų,
60g. agurkų,
50g. avokado,
40g. graikiško jogurto,
20g. tarkuoto sūrio Džiugas,
žiupsnelio prieskonių vištienai.
Kaip gaminti?
1. Vištieną supjaustyti gabalėliais, apibarstyti prieskoniais ir apkepinti keptuvėje.
2. Kiaulienos šoninę supjaustyti nedideliais gabalėliais.
3. Agurkus, pomidorus, avokadus taip pat supjaustyti nedideliais gabalėliais.
4. Į salotos laivelius dėti gabalėliais pjaustytas daržoves, pasmulkintą kiaulienos šoninę ir apkeptą vištieną. Uždėti ant viršaus graikiško jogurto ir apibarstyti tarkuotu Džiugo sūriu.
Skanaus!
400.8 KCal
Baltymų - 38,8 g.
Angliavandenių - 9,23 g.
Riebalų - 23.59 g
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)