Jau kelintą kartą pasitaikius progai nusiperku pitajų, vadinamų drakono vaisių.😍😍😍 Ir nors šie gaivaus skonio vaisiai puikiai tinka prie žuvies ar pusryčių dubenėliui, kuris jau vien pamačius, kad jame puikuojasi drakono vaisius, džiugina, tačiau vis norėjosi atrasti kažkokį patiekalą, kuriame drakono vaisius būtų kaip pagrindinis ir nenurungiamas ingredientas. 🤤😋❤️Vieną iš tokių svarstymo dienų kaip ši, kai saulė už lango švietė taip ryškiai, jog net tekdavo prisimerkti, nusprendžiau, kad, o kodėl gi nepasigaminus drakono vaisiaus ledų?☀️😎❤️
Jeigu drakono vaisiaus ledais susidomėtumėt ir jūs, dalijuosi receptu:
Reikės:
1,5 drakono vaisiaus,
300g meliono (skaičiuojamas jau nulupto meliono svoris tai priklausomai nuo odos storio apie 600g paties meliono svoris galėtų būti)
200g. grietinėlės 30 proc. riebumo,
1 stiklinės migdolų pieno,
100 g. medaus.
Kaip gaminti?
1. Į trintuvą dedame: nuluptą ir smulkesniais gabalėliais supjaustytą drakono vaisių, melioną, migdolų pieną ir ištirpintą medų. Maišome kol susitrina iki vientisos masės.
2. Atskirame inde išplakame grietinėlę iki plaktos grietinėlės konsistencijos (sakau labai atsakingai, geriau jau ne tokia standi grietinėlė, nei sviestas :D).
3. Į grietinėlę supilame masę iš trintuvo, dar kartą permaišome ir dedame į kamerą.
4. Prieš valgant būtų gera palaikyti ledus kambario temperatūroje bent 15-20min ir tada jau dėti į indelius ir ragauti!
Skanaus!
p.s. ledai labai gaivūs ir visiškai nesaldūs, mėgstantiems saldžiau, siūlyčiau didinti medaus dozę arba papildomai įdėti cukraus ;)
2020 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis
2020 m. balandžio 27 d., pirmadienis
Vištienos karis su mangais
Kaip aš pamėgau indišką maistą?🤔🤔🤔
Pirmi susižavėjimo ir susidomėjimo daigai užsimezgė dar stebint Starkaus ir Radzevičiaus kelionę po Indiją, atrodė net per TV ekraną buvo galima justi indiško maisto kvapus. 😍😍Tada kokias dvi savaites namiškiai galėjo ragauti mano pagaminto indiško čatnio, ragauti mano, iš kokio antro karto pavykusių, pani puri ir garuose kepto nesaldaus indiško pyrago.😅😂☺️ Visgi, ta banga kažkaip nuslūgo...
O tada, besisvečiuodami Kretoje gyvenome Stalida miestelyje, kur toje pačioje gatvėje, kaip ir mūsų apartamentai buvo puikus indiškas restoranėlis, į kurį mes užsukome pavakarieniauti.🥰😍❤️Šis restoranas buvo kitoks tuo, jog didžioji dalis patiekalų buvo ne aštrūs. Kaip savininkas ir šefas pasakojo, kai gamindavo jo mama, ji taip pat ruošdavo ne aštriai, tačiau ant stalo visada būdavo prieskonių ir smulkintų čili pipirų, kad kiekvienas pritaikytų patiekalo aštrumą pagal savo skonį. Kadangi, aš nesu iš tų, kuri mėgtų labai aštrų maistą tai buvo man nuostabus atradimas ir dar karščiau užsiliepsnojusi meilė indiškiems patiekalams. Ta vakarienė buvo laaaaabai skani, ir būtent nuo to laiko indiški arba indiškų skonių turintys patiekalai vis dažniau atsiranda ir mano virtuvėje.😊😋🥰 Šį kartą mano pietums - vištienos troškinukas su mango, geltonąja paprika, kokosų pienu ir ryžiais!
4 porcijoms reikės:
800g. vištienos filė,
1 geltonosios paprikos,
200g. kokosų pienos,
200g. vandens,
pusės didžiojo mango,
200g. ryžių
35g garam masala arba tikka masala prieskonių.
Kaip gaminti?
1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome prieskoniais ir sumetame į keptuvę kepintis kol pagelsta ir apkepa.
2. Tada sumetame nedideliais gabalėliais pjaustytus mangus ir juostelėmis pjaustytas paprikas bei maišant apkepiname apie 5min.
3. Galiausiai į keptuvę supilame kokosų pieną ir vandenį, viską permaišome ir troškiname dar 15-20min.
4. Ryžius išverdame vandenyje su druska.
5. Patiekiame dubenėlyje, troškinį su kokosiniu padažu pilant ant ryžių viršaus.
Skanaus!
Pirmi susižavėjimo ir susidomėjimo daigai užsimezgė dar stebint Starkaus ir Radzevičiaus kelionę po Indiją, atrodė net per TV ekraną buvo galima justi indiško maisto kvapus. 😍😍Tada kokias dvi savaites namiškiai galėjo ragauti mano pagaminto indiško čatnio, ragauti mano, iš kokio antro karto pavykusių, pani puri ir garuose kepto nesaldaus indiško pyrago.😅😂☺️ Visgi, ta banga kažkaip nuslūgo...
O tada, besisvečiuodami Kretoje gyvenome Stalida miestelyje, kur toje pačioje gatvėje, kaip ir mūsų apartamentai buvo puikus indiškas restoranėlis, į kurį mes užsukome pavakarieniauti.🥰😍❤️Šis restoranas buvo kitoks tuo, jog didžioji dalis patiekalų buvo ne aštrūs. Kaip savininkas ir šefas pasakojo, kai gamindavo jo mama, ji taip pat ruošdavo ne aštriai, tačiau ant stalo visada būdavo prieskonių ir smulkintų čili pipirų, kad kiekvienas pritaikytų patiekalo aštrumą pagal savo skonį. Kadangi, aš nesu iš tų, kuri mėgtų labai aštrų maistą tai buvo man nuostabus atradimas ir dar karščiau užsiliepsnojusi meilė indiškiems patiekalams. Ta vakarienė buvo laaaaabai skani, ir būtent nuo to laiko indiški arba indiškų skonių turintys patiekalai vis dažniau atsiranda ir mano virtuvėje.😊😋🥰 Šį kartą mano pietums - vištienos troškinukas su mango, geltonąja paprika, kokosų pienu ir ryžiais!
4 porcijoms reikės:
800g. vištienos filė,
1 geltonosios paprikos,
200g. kokosų pienos,
200g. vandens,
pusės didžiojo mango,
200g. ryžių
35g garam masala arba tikka masala prieskonių.
Kaip gaminti?
1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais, apibarstome prieskoniais ir sumetame į keptuvę kepintis kol pagelsta ir apkepa.
2. Tada sumetame nedideliais gabalėliais pjaustytus mangus ir juostelėmis pjaustytas paprikas bei maišant apkepiname apie 5min.
3. Galiausiai į keptuvę supilame kokosų pieną ir vandenį, viską permaišome ir troškiname dar 15-20min.
4. Ryžius išverdame vandenyje su druska.
5. Patiekiame dubenėlyje, troškinį su kokosiniu padažu pilant ant ryžių viršaus.
Skanaus!
2020 m. balandžio 26 d., sekmadienis
Sekmadieninis brownie pyragas 🤤
Sekmadienį pas mus namuose švaros diena...🙄😅💪 Tiek įprasti tvarkymosi darbai, tiek spintos peržiūra (atrenkant nenaudojamus arba surūšiuojant rūbus, kuriuos galima paslėpti iki kitos žiemos ir t.t.) ir kiti darbai, kuriems įprastą darbo dieną nepakanka laiko arba jėgų. Kadangi tvarkymasis man neteikia labai daug džiaugsmo 😅😅😅 turiu susigalvoti motyvacijos priemonių, kad atlikti tuos darbus būtų lengviau. 😂 Šį sekmadienį, mano motyvacija - brownie pyragas 😂😅❤️
Noriu pasidalinti receptu, jei kartais pritrūks ir jums motyvacijos, arba tiesiog norėsite pasigaminti šį pyragą prie kavos 😉
20*30cm formai reikės:
400g juodojo šokolado (aš naudojau 85proc juodąjį šokoladą),
230g sviesto,
0,5 puodelio rudojo cukraus,
1 puodelio įprasto cukraus,
6 kiaušinių,
1 puodelio miltų,
0,5 puodelio kakavos,
Apie 150g riešutų sviesto (nebūtina, bet aš labai mėgstu šokoladinį pyragą su riešutų sviestu 😅).
Kaip gaminti?
1. Ant viryklės dedame puodą su vandeniu ir ant mažos ugnies kaitiname kol užverda, tada ant viršaus dedame karščiui atsparų indą ir jame maišant tirpiname sviestą su šokoladu.
2. Atskirame didesniame inde sumaišome cukrų su ruduoju cukrumi ir, įmaišant po vieną kiaušinį, maišome kol plakinyje atsiduria visi 6.
3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Viską gerai išmaišome.
4. Galiausiai sumaišome miltus su kakava ir per sietelį sudedame į tešlą. Dar kartą gerai išmaišome.
5. Ištiesiame kepimo formoje sviestinį popierių ir pilame pyrago masę į formą.
6. Ant viršaus paskirstome riešutų sviestą ir panaudojant dantų krapštuką ar šaukštelį išvedžiojame mozaiką.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50min. Iškepus paliekame atvėsti bent 15 min ir tik tada pjaustome.
Skanaus!
Noriu pasidalinti receptu, jei kartais pritrūks ir jums motyvacijos, arba tiesiog norėsite pasigaminti šį pyragą prie kavos 😉
20*30cm formai reikės:
400g juodojo šokolado (aš naudojau 85proc juodąjį šokoladą),
230g sviesto,
0,5 puodelio rudojo cukraus,
1 puodelio įprasto cukraus,
6 kiaušinių,
1 puodelio miltų,
0,5 puodelio kakavos,
Apie 150g riešutų sviesto (nebūtina, bet aš labai mėgstu šokoladinį pyragą su riešutų sviestu 😅).
Kaip gaminti?
1. Ant viryklės dedame puodą su vandeniu ir ant mažos ugnies kaitiname kol užverda, tada ant viršaus dedame karščiui atsparų indą ir jame maišant tirpiname sviestą su šokoladu.
2. Atskirame didesniame inde sumaišome cukrų su ruduoju cukrumi ir, įmaišant po vieną kiaušinį, maišome kol plakinyje atsiduria visi 6.
3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį supilame ištirpintą sviestą su šokoladu. Viską gerai išmaišome.
4. Galiausiai sumaišome miltus su kakava ir per sietelį sudedame į tešlą. Dar kartą gerai išmaišome.
5. Ištiesiame kepimo formoje sviestinį popierių ir pilame pyrago masę į formą.
6. Ant viršaus paskirstome riešutų sviestą ir panaudojant dantų krapštuką ar šaukštelį išvedžiojame mozaiką.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50min. Iškepus paliekame atvėsti bent 15 min ir tik tada pjaustome.
Skanaus!
2020 m. balandžio 25 d., šeštadienis
Morenginiai mini torčiukai
Kai sesė užsisako picą, sesė gauna ir desertą 😂😅❤️
Kremui:
250g. sviesto,
200g. rududu kremo/karamelinio sutirštinto pieno,
200g. cukraus pudros.
įdarui:
16 graikinių riešutų (2 riešutai vienam sluoksniui).
Nes per karantiną taip išsiilgau sesės, kad ne tik džiaugiausi gavusi galimybę iškepti jai picą savo rankomis, bet ir pasinaudojant proga, kad vis tiek atvyks per atstumą pasiimti picos, nusprendžiau, kad tuo pačiu drąsiai galės pasiimti ir desertą ✌️😅
Kadangi mano sesė labai mėgsta morengus, tad šį kartą mano desertų meniu - mini morenginiai torčiukai.😍🤩
Nors tortus ir torčiukus gaminu ne taip ir dažnai, tačiau morengai atrodo visai paprastutis desertas, tad nusprendžiau, kad kaip nors turėtų pavykti ir jie, taigi pradedam!😉
Nors tortus ir torčiukus gaminu ne taip ir dažnai, tačiau morengai atrodo visai paprastutis desertas, tad nusprendžiau, kad kaip nors turėtų pavykti ir jie, taigi pradedam!😉
4 porcijoms 10cm skersmens torčiukų reikės:
morengams:
5 didelių kiaušinių baltymų,
250g. cukraus.
250g. sviesto,
200g. rududu kremo/karamelinio sutirštinto pieno,
200g. cukraus pudros.
įdarui:
16 graikinių riešutų (2 riešutai vienam sluoksniui).
Kaip gaminti?
1. Kiaušinio baltymus plakame iki standžių putų, cukrų į juos beriant po 1 šaukštą, leidžiant cukrui pilnai įsimaišyti ir ištirpti baltymų masėje.
2. Iš kiaušinio baltymų masės formuojame ant sviestinio popieriaus 10cm skersmens gana plonus apskritimus. Jų turi gautis 12, vienam pyragaičiui naudosime 3 morengo apskritimus.
3. Morengus kepame 105 laipsnių orkaitėje 60-80min ,tada išjungiame, bet šiukštu neatidarinėjant orkaitės paliekame morengus orkaitėje, tol kol pilnai atvėsta, tai maždaug dar 1 val.
4. Pasigaminame kremą: kambario temperatūros sviestą turime išplakti iki baltos purios masės (patarčiau tam panaudoti maišytuvą, bus paprasčiau ir greičiau, bet jei jo neturite, rankomis taip pat pavyks išmaišyti :))
5. Į purią sviesto masę supilame rududu kremą ir gerai permaišome dar kartą, kol masė pasidarys vientisa.
6. Galiausiai po truputį pilame cukraus pudrą, nuolat maišant tol, kol masė pasidarys standi bet puri.
7. Smulkiai sukapojame graikinius riešutus.
8. Gaminame torčiukus: dedame morengo apskritimą, tepame ant jo kremą ir pabarstome graikinių riešutų trupiniais, ant viršaus dedame dar vieną apskritimą, vėl dedame kremą ir pabarstome riešutų trupinių, pabaigiant viršuje turi būti morengo apskritimas.
Skanaus!
Naminė storapadė pica
Kas gali būti geriau nei pica? Dvi picos!😂😂😂
Pica tikrai patenka prie mano mėgstamiausių patiekalų sąrašo. Ypač storapadė... Puri... Su daugybe sūrio...❤️❤️❤️
Taigi, dalijuosi su jumis savo gamintos storapadės picos receptu:
4porcijoms reikės (gal galėtų užtekti ir 6 porcijoms, bet mes tiesiog negalim suvalgyti mažiau😅😅😋):
500g miltų,
300ml šilto vandens,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
11g sausų mielių.
Kaip gaminti?
1. Miltus sumaišom su druska.
2. Atskirai šiltam, net gana karštame, vandeny su cukrum ir aliejum išplakame su šluotele mieles kad išsimaišytų gumuliukai.
3. Supilame į miltus su druska išmaišytas mieles ir minkom kombainu arba rankomis tešlą.
4. Paliekam kokiai valandai šiltai, uždengus rankšluostėliu, kad pakiltų tada šiek tiek pabarsčius miltais, iškočiojame.
5. Ant tešlos (bet ne iš karto ant skardos, nes skarda turi kaisti kartu su orkaite jos viduje, ir jau paruošta pica turi būti įdėta į įkaitusią skardą) dedame produktus, kurie eis ant picos: vištiena (filė pirmiausia kepu paprieskoniuotą įsuktą į foliją 160 laipsnių orkaitėje 1 val, tada išėmusi iš orkaitės aptepu bbq padažu (tokiu pat, naminiu kaip ir šonkaulius) padidinus orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių pakepu vištieną dar 10-15min. Tada dėjau svogūnus, konservuotus kukurūzus ir sūrį, daaaaaug sūrio ❤️❤️❤️
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, su skarda, kurioje kepsime picą kartu. Kai orkaitė įkaista, traukiame įkaitusią skardą iš orkaitės ir dedame paruoštą picą su sviestiniu popieriumi tiesiai į įkaitusią skardą ir kepame 15-20min.
Skanaus!
Pica tikrai patenka prie mano mėgstamiausių patiekalų sąrašo. Ypač storapadė... Puri... Su daugybe sūrio...❤️❤️❤️
Taigi, dalijuosi su jumis savo gamintos storapadės picos receptu:
4porcijoms reikės (gal galėtų užtekti ir 6 porcijoms, bet mes tiesiog negalim suvalgyti mažiau😅😅😋):
500g miltų,
300ml šilto vandens,
2 šaukštų aliejaus,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
11g sausų mielių.
Kaip gaminti?
1. Miltus sumaišom su druska.
2. Atskirai šiltam, net gana karštame, vandeny su cukrum ir aliejum išplakame su šluotele mieles kad išsimaišytų gumuliukai.
3. Supilame į miltus su druska išmaišytas mieles ir minkom kombainu arba rankomis tešlą.
4. Paliekam kokiai valandai šiltai, uždengus rankšluostėliu, kad pakiltų tada šiek tiek pabarsčius miltais, iškočiojame.
5. Ant tešlos (bet ne iš karto ant skardos, nes skarda turi kaisti kartu su orkaite jos viduje, ir jau paruošta pica turi būti įdėta į įkaitusią skardą) dedame produktus, kurie eis ant picos: vištiena (filė pirmiausia kepu paprieskoniuotą įsuktą į foliją 160 laipsnių orkaitėje 1 val, tada išėmusi iš orkaitės aptepu bbq padažu (tokiu pat, naminiu kaip ir šonkaulius) padidinus orkaitės temperatūrą iki 200 laipsnių pakepu vištieną dar 10-15min. Tada dėjau svogūnus, konservuotus kukurūzus ir sūrį, daaaaaug sūrio ❤️❤️❤️
5. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, su skarda, kurioje kepsime picą kartu. Kai orkaitė įkaista, traukiame įkaitusią skardą iš orkaitės ir dedame paruoštą picą su sviestiniu popieriumi tiesiai į įkaitusią skardą ir kepame 15-20min.
Skanaus!
2020 m. balandžio 24 d., penktadienis
Bulvių ir burokėlių virtinukai - gnocchi
Kad jau prisipažinau esanti tikra burokėlių fanė ir mėgėja (nors patiekalų iš burokėlių gausą galėjo paskatinti ir tai, jog kaip visada neapskaičiuoju kiekių, tad burokėlių šią savaitę mano šaldytuve buvo daugiau nei tikėjausi :D ) nusprendžiau, kad reikia pasigaminti gnocchi. Labai mėgstu šiuos virtinukus, nes juos paruošti labai lengva, jie verda labai trumpai, o su sūrio padažu yra tiesiog tobulas patiekalas!

Taigi, 4 porcijoms virtinukų reikės:
0,5 kg bulvių,
250g. burokėlių,
180g. miltų
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos.
Padažui:
60g. sviesto,
80g. kietojo sūrio "Džiugas",
100g. lydyto sūrelio,
50g. fermentinio sūrio
200g. grietinėlės.
Kaip gaminti?

2. Į burokėlių ir bulvių masę pilame išplaktą kiaušinį ir viską gerai permaišome.
3. Užberiame druskos arba kitų mėgstamų prieskonių ir dar kartą permaišę supilame miltus ir minkome tešlą.
4. Iš tešlos formuojame nestoras juostas ir pjaustome jas 1-2 cm gabalėliais. Jeigu norisi, galima perbraukti virtinuku per šakutę, tada ant virtinukų atsiras įspaudai kaip matosi nuotraukoje, bet tai tik dėl grožio, tad tikrai nebūtinas atributas. :)
5. Į puodą su verdančiu vandeniu dedame virtinukus, kai jie pakyla palaukiame dar 30 sekundžių ir traukiame iš puodo, bei dedame tiesiai į su sviestu įkaitintą keptuvę porai minučių, kad lengvai apskrustų.
6. Kitoje keptuvėje pasidarome padažą: ištirpiname sviestą, įpilame grietinėlę, suberiame tarkuotą sūrį ir maišome, kol masė pasidarys vientisa.
7. Patiekiame: į dubenėlį pilame padažo ir ant jo dedame virtinukus.
Skanaus!
2020 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis
Enčilados su tunu
O jūs ar dar nepritrūkote idėjų pietums?🤔
Aš labai mėgstu pietums pagaminti vis kažką naujo, kažką kitaip, kažką įdomiau ir t. t. Tikrai, kartais atrodo kad visos geros idėjos ėmė ir pasislėpė, o mano galvoje beliko tik įprasti pietų variantai... Aišku, tie paprasti variantai nėra blogi, juk tai, kad juos jau ruošiau ir valgiau ne vieną kartą nepaverčia jų mažiau skaniais😅😂❤️(Na gal tik po kelinto gaminimo karto neteikia tiek džiaugsmo kaip naujas ir neragautas patiekalas😅 bet tik tiek 😉)
Taigi, perkračiusi šaldytuvo turinį, peržvelgusi galiojimus, galiausiai nusprendžiau, kad pietums bus enčilados su tunu! O beje tuną pastaruoju metu buvome išmetę iš savo meniu, tad šiuo džiugiu sugrįžimu ir buvo pažymėti mūsų pietūs 🤩😍
Aš labai mėgstu pietums pagaminti vis kažką naujo, kažką kitaip, kažką įdomiau ir t. t. Tikrai, kartais atrodo kad visos geros idėjos ėmė ir pasislėpė, o mano galvoje beliko tik įprasti pietų variantai... Aišku, tie paprasti variantai nėra blogi, juk tai, kad juos jau ruošiau ir valgiau ne vieną kartą nepaverčia jų mažiau skaniais😅😂❤️(Na gal tik po kelinto gaminimo karto neteikia tiek džiaugsmo kaip naujas ir neragautas patiekalas😅 bet tik tiek 😉)
Taigi, perkračiusi šaldytuvo turinį, peržvelgusi galiojimus, galiausiai nusprendžiau, kad pietums bus enčilados su tunu! O beje tuną pastaruoju metu buvome išmetę iš savo meniu, tad šiuo džiugiu sugrįžimu ir buvo pažymėti mūsų pietūs 🤩😍
2 porcijoms enčiladų su tunu reikės:
4 tortilijų
370g. konservuoto tuno,
50 g. šviežio kopūsto,
50g gražgarsčių,
125 g. tepamo sūrelio su pomidorais ir bazilikais,
100g. natūralaus arba su žolelėmis tepamo sūrelio,
100 g. konservuotų kukurūzų,
4 šaukštų majonezo
50 g. fermentinio sūrio.
Kaip gaminti?
1. Ant tortilijų užtepame abiejų rūšių tepamus sūrelius.
2. Ant viršaus dedame smulkiai supjaustytą kopūstą ir šiek tiek gražgarsčių,
3. Ant žalumynų paskirstome tuną ir ant jo užtepame šaukštą majonezo ir galiausiai užberiame konservuotus kukurūzus.
4. Susukame tortiliją į suktinuką ir dedame į keramikinį kepimui orkaitėje tinkantį indelį (viename indelyje turi tilpti 2 tortilijų suktinukai - čia bus viena porcija).
5. Ant tortilijų viršaus užberiame šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 15-20min, kad sūris ištirptų ir tortilijos apskrustų.
Skanaus!
2020 m. balandžio 22 d., trečiadienis
Kišas su varške ir burokėliais
Nepabėgame nuo burokėlių. :D Jau kurį laiką audžiau mintį, kad reikėto pasigaminti namuose kišą t.y. paprastais žodžiais kalbant trapios tešlos pyragą su įdaru. Kaip jau greičiausiai supratote šis kišas bus su burokėliais :D O šalia jų ir varške bei špinatais :)
Beje, dar vienas šio patiekalo privalumas - tinkamumas bet kuriam dienos valgymui (jeigu užsimerksime prieš sviestinę kišo tešlą vakare :D), tad kviečiu praskaidrinti pusryčius, mėgautis per pietus arba pasilepinti vakarienės metu!
Kišui kuris man sudarė 6 porcijas reikės:
tešlai:
250g miltų,
1 kiaušinio trynio,
50ml šalto vandens,
125g. sviesto.
Įdarui:
250g. virtų burokėlių,
250g. varškės,
3 kiaušinių.
200ml pieno,
prieskonių.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą: miltuose padarome duobutę ir joje įdedame kiaušinio trynį, vandenį ir nedideliais gabalėliais pasmulkintą sviestą. Po truputį beriant miltus minkome tešlą.
2. Tešlą dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms.
3. Dedame tešlą į formą, užtiesiame sviestinį popierių ir ant jo užpilame pupelių arba kitų kruopų, bei dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti 15 min.
4. Praėjus 15min nuimame sviestinį popierių su kruopomis ir tešlą pakepame dar 5min.
5. Kol tešla kepa pasidarome įdarą. Špinatus ir svogūną supjaustome smulkesniais gabalėliais ir apkepiname keptuvėje. Burokėlius supjaustome nedidelėmis juostelėmis.
6. Ant iškepusios tešlos sudedame apkepintus špinatus, burokėlių juosteles, varškę ir užpilame atskirame dubenėlyje išplaktais kiaušiniais sumaišytais su 200ml pieno.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35min.
Skanaus!
Beje, dar vienas šio patiekalo privalumas - tinkamumas bet kuriam dienos valgymui (jeigu užsimerksime prieš sviestinę kišo tešlą vakare :D), tad kviečiu praskaidrinti pusryčius, mėgautis per pietus arba pasilepinti vakarienės metu!
Kišui kuris man sudarė 6 porcijas reikės:
tešlai:
250g miltų,
1 kiaušinio trynio,
50ml šalto vandens,
125g. sviesto.
Įdarui:
250g. virtų burokėlių,
250g. varškės,
3 kiaušinių.
200ml pieno,
prieskonių.
Kaip gaminti?
1. Pirmiausia pasiruošiame tešlą: miltuose padarome duobutę ir joje įdedame kiaušinio trynį, vandenį ir nedideliais gabalėliais pasmulkintą sviestą. Po truputį beriant miltus minkome tešlą.
2. Tešlą dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms.
3. Dedame tešlą į formą, užtiesiame sviestinį popierių ir ant jo užpilame pupelių arba kitų kruopų, bei dedame į 180 laipsnių orkaitę kepti 15 min.
4. Praėjus 15min nuimame sviestinį popierių su kruopomis ir tešlą pakepame dar 5min.
5. Kol tešla kepa pasidarome įdarą. Špinatus ir svogūną supjaustome smulkesniais gabalėliais ir apkepiname keptuvėje. Burokėlius supjaustome nedidelėmis juostelėmis.
6. Ant iškepusios tešlos sudedame apkepintus špinatus, burokėlių juosteles, varškę ir užpilame atskirame dubenėlyje išplaktais kiaušiniais sumaišytais su 200ml pieno.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35min.
Skanaus!
2020 m. balandžio 20 d., pirmadienis
Burokėlių ir pupelių blyneliai
Aš labai mėgstu burokėlius❤️❤️❤️
Ir ne tik dėl jų žavios spalvos😍, ir ne tik dėl to, kad jie tikrai turi daug naudingų medžiagų🤓, bet ir dėl to, kad jie tinka praktiškai bet kur😅: su silke, salotose, sriuboje ir t.t. Tad šios savaitės meniu burokėliai pateko į blynelius!🤩
Be to, jau ilgą laiką pas mane spintelėje stovi stiklainiukas su pupelėmis... 😅😅😅 Ir vis kažkaip neprisiruošiu virti pupelių sriubos, o ir šiaip dažnu atveju greičiau naudoju konservuotas pupeles, tad išaušo diena, kai nusprendžiau, kad šias pupeles reikia pradėti naudoti 🥳😋🤩
Ir ne tik dėl jų žavios spalvos😍, ir ne tik dėl to, kad jie tikrai turi daug naudingų medžiagų🤓, bet ir dėl to, kad jie tinka praktiškai bet kur😅: su silke, salotose, sriuboje ir t.t. Tad šios savaitės meniu burokėliai pateko į blynelius!🤩
Be to, jau ilgą laiką pas mane spintelėje stovi stiklainiukas su pupelėmis... 😅😅😅 Ir vis kažkaip neprisiruošiu virti pupelių sriubos, o ir šiaip dažnu atveju greičiau naudoju konservuotas pupeles, tad išaušo diena, kai nusprendžiau, kad šias pupeles reikia pradėti naudoti 🥳😋🤩
200g. nevirtų, nekonservuotų pupelių (skubant tikrai galima keisti į konservuotas tik konservuotų reikėtų apie 400g.),
300g. virtų tarkuotų burokėlių,
2 kiaušinių,
3 šaukštų miltų,
380g. konservuotos skumbrės garnyrui,
mėgstamų prieskonių ir druskos.
Kaip gaminti?
1. Jei kaip ir aš naudosite ne virtas ir ne konservuotas pupeles, tai pirmiausia jas nuplauname ir pilame į puodą su vandeniu virti. Vandens kiekį puode vis papildome ir verdame apie 1,5-2 val.
2. Išvirusias pupeles sumaišome su tarkuotais burokėliais. Išplakame kiaušinius ir įmaišome į pupelių ir burokėlių masę.
3. Į masę suberiame miltus, prieskonius ir viską gerai permaišome.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardoje patiesus sviestinį popierių formuojame nemažus blynelius iš masės.
5. Kepame blynelius orkaitėje 20min.
6. Patiekiame su konservuota skumbre ;) Nors be abejo, drąsiai galima valgyti ir vienus :)
Skanaus!
2020 m. balandžio 19 d., sekmadienis
Kibinai kibinukai :)
Šį savaitgalį mūsų namai kvepėjo kibinais ❤️
Kad ir kaip mėgstu patiekalus su mėsa, tačiau taip jau yra kad be galo mėgstu kibinus su varškės įdaru. 😅😍 Taigi, šį savaitgalį gaminau kibinus ne tik su kiaulienos įdaru, bet ir su varškės, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų.
Dalijuosi receptu, jei nuspręsite išbandyti :)
Man gavosi apie 14 kibinų (9 su kiaulienos įdaru ir 5 su varškės įdaru)
Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų,
200g. grietinės,
200g. sviesto,
3 kiaušinių,
Žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio plakinio kibinų aptepimui.
Kiaulienos įdarui:
Apie 500 g. kiaulienos mentės,
50g. sviesto,
1 vidutinio dydžio svogūno,
Puodelio sultinio.
Varškės įdarui:
250g. varškės,
200g. saulėje džiovintų pomidorų,
50g. špinatų,
Žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti?
1.Į indą įdedame 4 stiklines miltų, per burokinę tarką įtarkuojame sviestą ir gerai išmaišome.
2. Atskirame inde išplakame kiaušinius su grietine ir supilame į miltų ir sviesto masę, gerai išminkome ir gautą tešlą dedame į šaldytuvą 30-40min.
3. Paruošiame mėsos įdarą: kiaulienos mentę apipjaustome, kad neliktų kremzlyčių ir susmulkiname mažais gabalėliais, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, ir nedideliais gabalėliais pjaustytą sviestą, užpilame puodeliu sultinio.
4. Paruošiame varškės įdarą: varškę sumaišome su susmulkintais ir apkepintais špinatais, bei susmulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Pabarstome druska.
5. Imame iš šaldytuvo tešlą, pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Išspaudžiame apskritimus (aš naudojau dubenėlį).
6. Dedame ant apskritimų įdaro ir apspaudome suformuojant kibiną.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-50min.
Skanaus!
Kad ir kaip mėgstu patiekalus su mėsa, tačiau taip jau yra kad be galo mėgstu kibinus su varškės įdaru. 😅😍 Taigi, šį savaitgalį gaminau kibinus ne tik su kiaulienos įdaru, bet ir su varškės, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų.
Dalijuosi receptu, jei nuspręsite išbandyti :)
Man gavosi apie 14 kibinų (9 su kiaulienos įdaru ir 5 su varškės įdaru)
Tešlai reikės:
4 stiklinių miltų,
200g. grietinės,
200g. sviesto,
3 kiaušinių,
Žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio plakinio kibinų aptepimui.
Kiaulienos įdarui:
Apie 500 g. kiaulienos mentės,
50g. sviesto,
1 vidutinio dydžio svogūno,
Puodelio sultinio.
Varškės įdarui:
250g. varškės,
200g. saulėje džiovintų pomidorų,
50g. špinatų,
Žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti?
1.Į indą įdedame 4 stiklines miltų, per burokinę tarką įtarkuojame sviestą ir gerai išmaišome.
2. Atskirame inde išplakame kiaušinius su grietine ir supilame į miltų ir sviesto masę, gerai išminkome ir gautą tešlą dedame į šaldytuvą 30-40min.
3. Paruošiame mėsos įdarą: kiaulienos mentę apipjaustome, kad neliktų kremzlyčių ir susmulkiname mažais gabalėliais, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, ir nedideliais gabalėliais pjaustytą sviestą, užpilame puodeliu sultinio.
4. Paruošiame varškės įdarą: varškę sumaišome su susmulkintais ir apkepintais špinatais, bei susmulkintais saulėje džiovintais pomidorais. Pabarstome druska.
5. Imame iš šaldytuvo tešlą, pabarstome miltais ir plonai iškočiojame. Išspaudžiame apskritimus (aš naudojau dubenėlį).
6. Dedame ant apskritimų įdaro ir apspaudome suformuojant kibiną.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-50min.
Skanaus!
2020 m. balandžio 18 d., šeštadienis
Varškės pyragas
Kai geriausios draugės gimtadienis, bet negalim švęsti kartu dėl karantino, tai visada galima švęsti atskirai, tik reikia išsikepti tortą arba pyragą ir pasidaryti kavos 😂😅🥳🥳🥳
Šiai dienai aš pasirinkau varškės pyragą, nes kažkada jis buvo praktiškai kiekvieno savaitgalio dalis, bet jau ko gero mažiausiai 5 metus jo negaminau, tad, tokia iškirtine proga sveikinu su gimtadieniu draugę ir į jos sveikatą kepu ir valgau varškės pyragą😂🥳
26cm formai reikės:
Pagrindui:
240g sausainių,
120g. Sviesto.
Įdarui:
600g. varškės,
180g. cukraus,
300g. grietinės,
200g grietinėlės,
3 kiaušinių,
2 šaukštų krakmolo,
Pusės citrinos sulčių.
Kaip gaminti?
1. Sausainius sutriname, užpilame ištirpintu sviestu išmaišome ir sutrombuojame kaip pagrindą kepimo formoje.
2. Dideliame inde ištriname ir išmaišome varškę su cukrumi. Tada pilame grietinę ir dar kartą gerai permaišome.
3. Toliau į masę supilame grietinėlę vėlgi gerai išmaišę sudedame kiaušinius ir dar kartą išmaišome.
4. Galiausiai suberiame krakmolą ir citrinos sultis ir dar kartą viską gerai permaišome.
5. Prieš pilant varškės masę į formą: formos kraštus patepame sviestu ir atsikirpę sviestinio popieriaus juosteles jomis apdengiame formos šonus, bei formos išorę apgaubiame folija is visų pusių ir tvirtai apspaudome (folija turi eiti ne tik formos išorėje, bet ir per dugną).
6. Supilame varškės masę į kepimo formą ant sausainių pagrindo.
7. Dedame į gilesnę skardą, aplink pripilame verdančio vandens ir kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje. Po to sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepame dar 30 min.
Skanaus!!!
Šiai dienai aš pasirinkau varškės pyragą, nes kažkada jis buvo praktiškai kiekvieno savaitgalio dalis, bet jau ko gero mažiausiai 5 metus jo negaminau, tad, tokia iškirtine proga sveikinu su gimtadieniu draugę ir į jos sveikatą kepu ir valgau varškės pyragą😂🥳
26cm formai reikės:
Pagrindui:
240g sausainių,
120g. Sviesto.
Įdarui:
600g. varškės,
180g. cukraus,
300g. grietinės,
200g grietinėlės,
3 kiaušinių,
2 šaukštų krakmolo,
Pusės citrinos sulčių.
Kaip gaminti?
1. Sausainius sutriname, užpilame ištirpintu sviestu išmaišome ir sutrombuojame kaip pagrindą kepimo formoje.
2. Dideliame inde ištriname ir išmaišome varškę su cukrumi. Tada pilame grietinę ir dar kartą gerai permaišome.
3. Toliau į masę supilame grietinėlę vėlgi gerai išmaišę sudedame kiaušinius ir dar kartą išmaišome.
4. Galiausiai suberiame krakmolą ir citrinos sultis ir dar kartą viską gerai permaišome.
5. Prieš pilant varškės masę į formą: formos kraštus patepame sviestu ir atsikirpę sviestinio popieriaus juosteles jomis apdengiame formos šonus, bei formos išorę apgaubiame folija is visų pusių ir tvirtai apspaudome (folija turi eiti ne tik formos išorėje, bet ir per dugną).
6. Supilame varškės masę į kepimo formą ant sausainių pagrindo.
7. Dedame į gilesnę skardą, aplink pripilame verdančio vandens ir kepame 30 min 180 laipsnių orkaitėje. Po to sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepame dar 30 min.
Skanaus!!!
2020 m. balandžio 12 d., sekmadienis
Lašišos terinas
Gyvenimas žavus tuo, jog niekada nestovi vietoje :) Nuolat galime susidurti su kitokiais dalykais, nuolat galime išmokti kažko naujo. Todėl ir man labai smagu pagaminti kažką, ko dar anksčiau negaminau. Smagu išbandyti pagaminti kažką, ko pačiai gaminti dar neteko, įvertinti, ar tas receptas man patinka, ir pasidalinti, kad jis keliautų toliau ir pasiektų tuos, kurie taip pat norėtų išbandyti.
Šį kartą dalijuosi vienu tikrai labai paprastu receptu, kuris atkeliavo ant mūsų Velykinio stalo, tačiau puikiai tiks kaip užkandis bet kokia proga :)
Lašišos terinui reikės:
200g. sūdytos arba rūkytos lašišos,
400g. tepamo sūrelio,
200g. sviesto,
pusės agurko,
pusės paprikos.
Kaip gaminti?
1. Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su tepamu sūreliu iki vientisos masės.
2. Smulkiai supjaustyti agurką ir papriką ir įmaišyti į tepamo sūrelio ir sviesto masę.
3. Į formą ant maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus sudėlioti lašišą ir ant viršaus dėti tepamo sūrelio masę.
4. Dėti formą su terinu į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Labai skanu valgyti su šviežiai kepta duona. Skanaus!
Šį kartą dalijuosi vienu tikrai labai paprastu receptu, kuris atkeliavo ant mūsų Velykinio stalo, tačiau puikiai tiks kaip užkandis bet kokia proga :)
Lašišos terinui reikės:
200g. sūdytos arba rūkytos lašišos,
400g. tepamo sūrelio,
200g. sviesto,
pusės agurko,
pusės paprikos.
Kaip gaminti?
1. Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su tepamu sūreliu iki vientisos masės.
2. Smulkiai supjaustyti agurką ir papriką ir įmaišyti į tepamo sūrelio ir sviesto masę.
3. Į formą ant maistinės plėvelės arba kepimo popieriaus sudėlioti lašišą ir ant viršaus dėti tepamo sūrelio masę.
4. Dėti formą su terinu į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Labai skanu valgyti su šviežiai kepta duona. Skanaus!
2020 m. balandžio 11 d., šeštadienis
Velykinė pascha
Šiemet ruošiant Velykų stalo meniu, mane patraukė tradiciniai Velykoms skirti patiekalai... Būtent tokiu būdu į suplanuotą meniu nusprendžiau įtraukti Paschą :)
Nors pas mus namuose ant šventinio stalo ji tikrai atsirasdavo ne kasmet, tačiau šiemet, kažkaip užsimaniau desertui pagaminti būtent ją :)
Reikės:
500g. varkškės,
125g. cukraus,
3 kiaušinio trynių,
200g. sviesto,
1 arb šaukštelio vanilinio cukraus,
Šiaip dar į šį receptą galima dėti 250 g. riebios plakamos grietinėlės***, tačiau šiemet aš grietinėlės nedėjau, ir tiesą sakant, rezultatas man labai patiko :)
Mėgstamų džiovintų vaisių: aš dėjau:
apie 100g. džiovintų spanguolių,
apie 100 g. razinų,
apie 30g. svarainių,
apie 30g. džiovintų slyvų,
Apie 100g. pistacijų.
Kaip gaminti?
1. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo.
2. Į trynius sudedame varškę ir ją dar kartą gerai permaišome,
3. Džiovintus vaisius (apart riešutų) nuplauname, pasmulkiname jeigu reikia ir paliekame apie 10-20 min vandenyje pamirkti.
4. Ištirpiname sviestą, ir kai šiek tiek pravėsta maža srovele pilame jį į varškės masę nuolat maišant.
5. Galiausiai į varškės masę sudedame išmirkusius džiovintus vaisius (tik nepilame vandens nuo jų, dedame tik vaisius).
6. *** jei visgi naudosite grietinėlę, ją reikėtų išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės ir džiovintų vaisių masę.
7. Galima ant indo dugno, į kurį pilsime paschą stingti gražiai padėlioti džiovintus vaisius ar riešutus.
8. Į indą sudedame varškės masę ir dedame į šaldytuvą bent 12val sustingti.
9. Sustingusią išimame ant lėkštės, pjauname ir skanaujame!
Gražių, jaukių, saulėtų Velykų, ir nuotaikingų online pokalbių!
Nors pas mus namuose ant šventinio stalo ji tikrai atsirasdavo ne kasmet, tačiau šiemet, kažkaip užsimaniau desertui pagaminti būtent ją :)
Reikės:
500g. varkškės,
125g. cukraus,
3 kiaušinio trynių,
200g. sviesto,
1 arb šaukštelio vanilinio cukraus,
Šiaip dar į šį receptą galima dėti 250 g. riebios plakamos grietinėlės***, tačiau šiemet aš grietinėlės nedėjau, ir tiesą sakant, rezultatas man labai patiko :)
Mėgstamų džiovintų vaisių: aš dėjau:
apie 100g. džiovintų spanguolių,
apie 100 g. razinų,
apie 30g. svarainių,
apie 30g. džiovintų slyvų,
Apie 100g. pistacijų.
Kaip gaminti?
1. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo.
2. Į trynius sudedame varškę ir ją dar kartą gerai permaišome,
3. Džiovintus vaisius (apart riešutų) nuplauname, pasmulkiname jeigu reikia ir paliekame apie 10-20 min vandenyje pamirkti.
4. Ištirpiname sviestą, ir kai šiek tiek pravėsta maža srovele pilame jį į varškės masę nuolat maišant.
5. Galiausiai į varškės masę sudedame išmirkusius džiovintus vaisius (tik nepilame vandens nuo jų, dedame tik vaisius).
6. *** jei visgi naudosite grietinėlę, ją reikėtų išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės ir džiovintų vaisių masę.
7. Galima ant indo dugno, į kurį pilsime paschą stingti gražiai padėlioti džiovintus vaisius ar riešutus.
8. Į indą sudedame varškės masę ir dedame į šaldytuvą bent 12val sustingti.
9. Sustingusią išimame ant lėkštės, pjauname ir skanaujame!
Gražių, jaukių, saulėtų Velykų, ir nuotaikingų online pokalbių!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)